22.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εθνική Ισπανίας: Γεμάτη αστέρια στο Τόκιο

Πανέτοιμη για τη 13η συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι η Ισπανία, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Σέρτζιο Σκαριόλο να ανακοινώνει τους δώδεκα παίκτες της αποστολής.

Οι Ίβηρες, που στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη έχουν κατακτήσει τρία ασημένια μετάλλια το 1984, το 2008 και το 2012 και ένα χάλκινο το 2016, θα παραταχθούν στο Τόκιο με όλα τα αστέρια τους, έχοντας και πάλι υψηλούς στόχους. Η αποστολή ανακοινώθηκε μετά το τελευταίο φιλικό, στο Λας Βέγκας, με τον 60άχρονο προπονητή να επιλέγει να πάρει μαζί του στην ιαπωνική πρωτεύουσα και το Χουάντσο Ερνανγκόμεζ, παρά τον τραυματισμό του στον ώμο. Ο 25άχρονος φόργουορντ των Μινεσότα Τίμπεργουλφς θα συνεχίσει τις θεραπείες του, έως ότου μπορέσει να επιστρέψει στη δράση.

Ο Ουσμάν Γκαρούμπα κλήθηκε για πρώτη φορά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας και θα πάει Τόκιο, όπως και ο Πάου Γκασόλ, στους τέταρτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του. Στο Λονδίνο, μάλιστα, ήταν σημαιοφόρος της ισπανικής αποστολής. Εκτός δωδεκάδας έμειναν οι Πιερ Οριόλα, Τσάμπι Λόπεζ και Ντάριο Μπριζουέλα.

Οι δώδεκα παίκτες που πάνε Τόκιο, με την Εθνική Ισπανίας: Γκαρντ: Σέρχιο Γιουλ, Σέρχιο Ροντρίγκεζ, Ρίκι Ρούμπιο. Φόργουορντ: Αλμπέρτο Αμπάλντε, Άλεξ Αμπρίνες, Βίκτορ Κλαβέρ, Ρούντι Φερνάντεζ, Ουσμάν Γκαρούμπα, Χουάντσο Ερνανγκόμεζ. Σέντερ: Πάου Γκασόλ, Μαρκ Γκασόλ και Ουίλι Ερνανγκόμεζ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ