22.2 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Εθνική, η ομάδα των πολλών

Για την Εθνική ομάδα κλείνει σήμερα στη Γερμανία ο κύκλος των αγώνων των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μία διαδικασία παιχνιδιών που πέραν του ότι της έδωσε το εισιτήριο για την τελική φάση της Κίνας, απέδειξε ότι η δεξαμενή παικτών που μπορούν να σταθούν σε αυτό το επίπεδο, είναι μεγαλύτερη από αυτή που φαντάζονταν οι περισσότεροι.

 


Με την εκκρεμότητα του σημερινού παιχνιδιού και κάνοντας μία σύντομη αναδρομή στα 11 προηγούμενα, προκύπτουν κάποια συμπεράσματα για την εικόνα της. Ένα από αυτά έγινε εύκολα αντιληπτό για όσους παρακολούθησαν την πορεία της. Αυτή η Εθνική δεν ήταν ομάδα 2-3 παικτών αλλά εμφάνισε μία θαυμαστή πολυφωνία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η “επίσημη αγαπημένη” είχε επτά διαφορετικούς MVP σε αυτά τα 11 παιχνίδια και με βάση το ranking, με τον Γιάννη Μπουρούση βέβαια να έχει τα πρωτεία με τέσσερις άτυπους τίτλους του πολυτιμότερου παίκτη της ομάδας.

 


Όσο για τον πρώτο σκόρερ ανά αγώνα; 10 διαφορετικοί παίκτες είχαν αυτήν την πρωτιά και μάλιστα σε τέσσερις περιπτώσεις δύο παίκτες τη μοιράστηκαν. Ενδεικτική της πολυφωνίας που χαρακτήρισε αυτήν την πορεία, είναι και η ανάδειξη τουλάχιστον τριών παικτών με διψήφιο αριθμό πόντων στα 10 από τα 11 παιχνίδια, αφού μόνο στο Βελιγράδι η Εθνική μας περιορίστηκε σε δύο παίκτες με 10+ πόντους.

 

 

Photo Credits: FIBA



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ