18.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Εθνική Γυναικών: Για έναν σημαντικό “άσο” κόντρα στην Πορτογαλία (pic+vid)

Η Εθνική Γυναικών μετέτρεψε το δύσκολο πρώτο βήμα στην προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2023 σε νίκη και θέλει να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο. Σήμερα (14/11, 18.00, ERTSports3) αντιμετωπίζει στην Ξάνθη την Πορτογαλία για την δεύτερη αγωνιστική. Ένα θετικό αποτέλεσμα θα την βοηθήσει να πατήσει σταθερά σε αυτή τη διαδρομή, αφού και η σημερινή αντίπαλός της νίκησε στην πρεμιέρα.

Η ελληνική ομάδα έχει γυρίσει σελίδα με νέο προπονητή στον πάγκο τον Πέτρο Πρέκα, αλλά και νέα -ή γνώριμα από το παρελθόν- πρόσωπα στη σύνθεσή της. Και μαζί αρκετές απουσίες. Όπως αυτή της Άννας Σπυριδοπούλου, η οποία είχε τραυματιστεί και είναι στην τελική ευθεία για την επιστροφή της. Ή των διεθνών που βρίσκονται σε κολέγια στις ΗΠΑ όπως οι Χατζηλεοντή, Κριμίλη, Μποσγανά, Τσινέκε, Παπαδοπούλου και άλλες ακόμη Ελληνίδες αθλήτριες που έχουν πάρει υποτροφίες.

Την ιστορία βέβαια τη γράφουν οι παρούσες και αυτές όχι μόνο άρχισαν θετικά, αλλά έχουν δημιουργήσει και μια όμορφη παρέα με πολύ θετικό κλίμα. Αυτά διαπίστωσε δια ζώσης και ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος, ο οποίος χθες το βράδυ επισκέφτηκε την αποστολή στο ξενοδοχείο, προκειμένου να ευχηθεί καλή επιτυχία.

 

Η Πορτογαλία είναι μια ομάδα με πολύ διαφορετικό στυλ σε σχέση με αυτό της Μεγάλης Βρετανίας. Τα μεγάλα ύψη, γενικότερα, δεν τα έχει, αλλά είναι μια ομάδα που μπορεί να κάνει... άνω κάτω ένα παιχνίδι με την ταχύτητα και τα τρίποντα και πολλές φορές ξέρει να παρασύρει έναν αντίπαλο στο ρυθμό της.

Στην πρεμιέρα επικράτησε εντός έδρας της Εσθονίας με 62-43. Η Μαρία Μπετενκούρτ Κορέιρα με 17 πόντους ήταν η πρώτη σκόρερ, ενώ η Μαρία Κοστούρκοβα μάζεψε 11 ριμπάουντ έναν τομέα στον οποίο η Πορτογαλία επικράτησε κατά κράτος με 50-30. Κλειδί ήταν το τρίτο δεκάλεπτο, το οποίο έκλεισε με το επιμέρους 23-4.

Η Δήμητρα Καλέντζου, εκ των συνεργατών του Πέτρου Πρέκα στο τεχνικό επιτελείο της Εθνικής, ανέλυσε τη σημερινή αντίπαλο στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ.

«Η Πορτογαλία είναι μια ομάδα που η δύναμή της είναι στην περιφέρεια. Είναι ταχύτατη και αρέσκεται στο γρήγορο παιχνίδι και στις πολλές επιθέσεις. Πιέζει με πάρα πολλούς τρόπους σε όλο το γήπεδο και προσπαθεί να αποδιοργανώσει τον αντίπαλο. Οπότε βασικός μας σκοπός είναι να ελέγξουμε από την αρχή τον ρυθμό του παιχνιδιού, να αποφύγουμε τα λάθη και φυσικά να εκμεταλλευτούμε την ποιότητά μας σαν ομάδα και την υπεροχή μας μέσα στο καλάθι. Η Πορτογαλία είναι μια ομάδα που δεν διαθέτει το μεγάλο αστέρι και δεν ξεχωρίζει κάποια παίκτρια. Μοιράζονται όλα, αλλά βασικό ρόλο στο επιθετικό της κομμάτι έχει η περιφέρειά, ενώ διαθέτει καλά και γρήγορα γκαρντ. Από την πλευρά μας δεν θα πρέπει να παρασυρθούμε στον ρυθμό της». 

Διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι Τομάσοβιτς (Σλοβακία), Σάντσεθ (Ισπανία), Μαρέ (Γαλλία)

Μπορείτε να δείτε τον αγώνα ΕΔΩ 

Μπορείτε να δείτε τη στατιστική του αγώνα ΕΔΩ

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ