17.7 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Εθνική Ανδρών: Το… θαύμα της Ελλάδας (pics)

Η Εθνική Ελλάδας βρίσκεται ήδη στη Βικτώρια, εν όψει του Προολυμπιακού Τουρνουά, μέσω του οποίου θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Οι Έλληνες διεθνείς, εκτός από προπόνηση, είδαν και ταινία στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας παραμονής τους επί καναδικού εδάφους. «Δεν θεωρώ θαύμα αυτό που ήρθαμε να διεκδικήσουμε εδώ, δεν επέλεξα για αυτό να δείξω τη συγκεκριμένη ταινία. Το νόημα είναι πόσο μεγάλα πράγματα μπορούν να έρθουν όταν υπάρχει ομοψυχία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι περισσότεροι παίκτες ήταν μισητοί αντίπαλοι από τα πανεπιστήμιά τους. Τάχθηκαν όμως στον κοινό σκοπό και τα κατάφεραν», ανέφερε στον πρόλογό του ο ομοσπονδιακός προπονητής, Ρικ Πιτίνο, για την… κινηματογραφική βραδιά που διοργάνωσε.

Ημέρα που, όπως προείπαμε, άρχισε με την πρώτη προπόνηση στο προπονητήριο της διοργάνωσης, είχε βάρη το απόγευμα στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου, είχε τα πολυπόθητα αρνητικά αποτελέσματα των μοριακών τεστ κορονοϊού για όλα τα μέλη της αποστολής και κατ’ επέκταση το πρώτο κοινό δείπνο, αφού μέχρι τότε υπήρχε ατομικό φαγητό στο δωμάτιο και μετά… ταινία.

https://www.youtube.com/watch?v=Bd0_Dm2xlEM

Ο Αμερικανικός τεχνικός έχει στην γκάμα των τρόπων που επιλέγει για να εντείνει το κίνητρο των εκάστοτε ομάδων του την προβολή ταινιών, πάντα με νόημα και πάντα με αθλητικό περιεχόμενο. Αυτή τη φορά, ήταν το «The Miracle» («Το θαύμα», στα ελληνικά), που κράτησε συντροφιά στους διεθνείς μας. Στην εν λόγω ταινία, ο Κερτ Ράσελ υποδύθηκε το Χερμπ Μπρουκς, στη μεταφορά της πραγματικής ιστορίας του παίκτη του χόκεϊ επί πάγου που έγινε προπονητής και οδήγησε την ομάδα των ΗΠΑ στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980, απέναντι στη φαινομενικά αχτύπητη ομάδα της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ