25.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Εθνική Ανδρών: Με λάμψη και φέτος το «Ακρόπολις» (vid)

Tις λεπτομέρεις για το φετινό τουρνουά «Ακρόπολις Eurobank» ανακοίνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, το οποίο πρόκειται να διεξαχθεί τον προσεχή Ιούνιο και όχι τον Αύγουστο, όπως είθισται, εξαιτίας της παρουσίας της Εθνικής μας ομάδας στο Προολυμπιακό τουρνουά της Βικτώρια.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΟΚ, η Εθνική Ελλάδας, με τον Ρικ Πιτίνο στον πάγκο της, θα αντιμετωπίσει το Μεξικό, το Πουέρτο Ρίκο αλλά και τη Σερβία, σε τρία παιχνίδια τα οποία θα διεξαχθούν το τριήμερο 18-20 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ. Αυτή η τριάδα αγώνων θα αποτελέσει την κορύφωση μίας πολύ ιδιαίτερης προετοιμασίας για την πρόκληση του Προολυμπιακού τουρνουά, που θα ξεκινήσει στις 29 Ιουνίου. Η προετοιμασία της ελληνικής ομάδας η οποία θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες σίγουρα δεν διεξάγεται με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, καθώς για τους περισσότερους παίκτες που αναμένεται να ενισχύσουν την ομάδα, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των συλλόγων τους ακόμα δεν έχουν τελειώσει, καθώς τώρα μπαίνουν στην τελική ευθεία τα πλέιοφς των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, αλλά και του NBA.

Σε κάθε περίπτωση, τα τρία αυτά τεστ αποτελούν μία δυνατή πρόβα, απέναντι σε τρεις ομάδες που θα πέσουν και αυτές στη μάχη της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το Μεξικό θα αγωνιστεί στο Προολυμπιακό τουρνουά του Σπλιτ, σε όμιλο με Γερμανία και Ρωσία, ενώ το Πουέρτο Ρίκο θα βρεθεί στο Βελιγράδι και το τουρνουά της Σερβίας. Οι Σέρβοι θα έχουν στον όμιλό τους τη Δομινικανή Δημοκρατία και τις Φιλιππίνες , ενώ οι Πορτορικανοί την Ιταλία και τη Σενεγάλη.

Το τουρνουά «Ακρόπολις» αποτελεί ένα από τα πλέον ιστορικά διεθνή τουρνουά μπάσκετ, το οποίο διεξάγεται ανελλιπώς από το 1986 μέχρι και σήμερα. Μοναδικές εξαιρέσεις, οι χρονίες 1991, 2012, 2014, 2016 και φυσικά 2020. Στην τελευταία διοργάνωση, το 2019, νικήτρια είχε βγει η ομάδα της Σερβίας, η οποία αποτελεί και έναν τακτικό... επισκέπτη του "Ακρόπολις" είτε ως Γιουγκοσλαβία παλιότερα είτε ως Σερβία εσχάτως, με δεύτερη την Ελλάδα.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα του 30ου Τουρνουά Ακρόπολις:

18 Ιουνίου

Σερβία-Πουέρτο Ρίκο

Ελλάδα-Μεξικό

19 Ιουνίου

Μεξικό-Σερβία

Ελλάδα-Πουέρτο Ρίκο

20 Ιουνίου

Πουέρτο Ρίκο-Μεξικό

Ελλάδα-Σερβία

https://www.youtube.com/watch?v=f7RgbT6oUCg



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ