14.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εθνική Ανδρών – Εurobasket: Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας (vids/pic)

Η FIBA έκανε γνωστά σήμερα τα γκρουπ δυναμικότητας των εθνικών ομάδων ενόψει της κλήρωσης για την τελική φάση του Εurobasket (29/4) και τοποθέτησε την Ελλάδα στο πρώτο γκρουπ των ισχυρών.

Παρά τις αντιξοότητες και τα απρόβλεπτα λόγω της πανδημίας, η Εθνική ομάδα Ανδρών θα είναι παρών σε ακόμη ένα μεγάλο... ραντεβού, όπως αυτό του Eurobasket 2022, το οποίο θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γερμανίας, της Γεωργίας, της Τσεχίας και της Ιταλίας, μέσω της προκριματικής φάσης.

Μπορεί το μυαλό να εστιάζει πλέον στο Προολυμπιακό τουρνουά που θα συμμετάσχει στην Βικτόρια του Καναδά τα τέλη Ιουνίου, όμως αναμένεται σε λίγες ημέρες να μάθει τους αντιπάλους της στον πρώτο γύρο του Εurobasket (1-18/9/22). Η Ελλάδα τοποθετήθηκε στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με την Ισπανία, την Σερβία και την Γαλλία, λόγω και του ranking των ομάδων, και αυτό σημαίνει ότι δεν θα τεθεί αντιμέτωπη στην πρώτη φάση με μία από αυτές τις ομάδες.

Τα υπόλοιπα γκρουπ αναλυτικά:

2o: Λιθουανία, Ρωσία, Ιταλία, Τσεχία

3ο: Πολωνία, Κροατία, Τουρκία, Σλοβενία

4ο: Γερμανία, Ουκρανία, Φινλανδία, Γεωργία

5ο: Βέλγιο, Ουγγαρία, Ισραήλ, Μεγάλη Βρετανία

6ο: Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Ολλανδία, Εσθονία, Βουλγαρία

Στόχος όλων στην Εθνική ομάδα είναι να βρεθούν στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης που θα λάβει χώρα στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Βερολίνο στις 18 Σεπτεμβρίου του 2022. Η κλήρωση των ομίλων θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της FIBA μέσω του Youtube.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ