17.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εθνική Ανδρών: Δύσκολη αρχή για τέλος… πρόκρισης (vids)

Η Εθνική των... παραθύρων, έχει αποδείξει σε διάρκεια από τον Νοέμβριο του 2017 και μετά ότι είναι μια ομάδα πασών συνθηκών. Ουδέποτε ένιωσε... δεύτερη, όπως έσπευσαν να την χαρακτηρίσουν οι κακεντρεχείς πριν πάρουν σε διάρκεια τις απαντήσεις τους, ουδέποτε φοβήθηκε ή δίστασε μπροστά σε δυσκολίες, ουδέποτε εν τέλει εκτροχιάστηκε από τους στόχους της.

Η νέα πρόκληση που αντιμετωπίζει από τον περασμένο Φεβρουάριο είναι για την πρόκριση στα τελικά του Ευρωμπάσκετ το οποίο μέχρι και... χρονιά άλλαξε από τότε. Η πανδημία το μετέφερε για το 2022, αλλά αυτά μοιάζουν με λεπτομέρειες για την Εθνική που με δύο νίκες ήδη «κάβα», επί της Βουλγαρίας και της Βοσνίας ταξίδεψε ξανά στη Βοσνία, αλλά αυτή τη φορά σε άλλη πόλη και για άλλους αντιπάλους.

Στο Σεράγεβο το οποίο μπορεί να δει μόνο... από τα παράθυρα, του ξενοδοχείου όχι τα προκριματικά, λόγω του καθεστώτος «φούσκας» και του Sports Hall Hills που είναι μέσα στο ομώνυμο ξενοδοχείο, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος και οι παίκτες του θα αντιμετωπίσουν σήμερα (19.00) τη Λετονία και μεθαύριο (29/11, 19.00) τη Βουλγαρία με ξεκάθαρο στόχο. Δύο νίκες που θα σφραγίσουν και μαθηματικά την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ.

Οι Λετονοί είναι το... πληγωμένο θηρίο του ομίλου. Αρχισαν με δύο ήττες, είναι με την πλάτη στον τοίχο, έχουν χάσει και τα δύο ματς στις λεπτομέρειες και ενώ είχαν το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια, ξέρουν ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει και γι' αυτό έχουν ενισχύσει σημαντικά την ομάδα, ακόμα και με παίκτη από την Ευρωλίγκα, τον Λόμαζ από τη Βιλερμπάν.

Είναι μια ομάδα που δεν πρέπει να τη δώσεις... δικαιώματα, αφού όταν μπορέσει να τρέξει ενθουσιάζεται εύκολα, αλλά όταν  δεν της το επιτρέψεις, απογοητεύεται. Εχει πλήθος καλών σουτέρ, κοντών και ψηλών, αλλά δεν έχει επάρκεια σε χειριστές, οπότε ο τρόπος αντιμετώπισης είναι μάλλον... ανοιχτό βιβλίο. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ξέρει καλά τον τρόπο και μαζί με τους συνεργάτες του τα έχουν εξηγήσεις στους παίκτες, αυτοί είναι αποφασισμένοι για άλλες δυο νίκες στο σακούλι και η δύσκολη αρχή τους δελεάζει για να μπορέσουν φεύγοντας από το Σεράγεβο να έχουν φτάσει σε πρόωρο αίσιο τέλος της προσπάθειας.

Θυμηθείτε εδώ τις καλύτερες στιγμές από τα δύο πρώτα παιχνίδια της Εθνικής σε αυτά τα προκριματικά, με τη Βουλγαρία στην Πάτρα και τη Βοσνία στην Τούζλα.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ