17.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Εθνική Ανδρών: Αυτός ήταν ο τελευταίος τελικός σε Προολυμπιακό (vid)

Λίγες ώρες πριν το τζάμπολ του τελικού με την Τσεχία, το Basketa.gr θυμάται την πρόκριση της Εθνικής Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008.

Το σύστημα διεξαγωγής τότε ήταν διαφορετικό, καθώς διεξαγόταν μόνο ένα τουρνουά κι αυτό είχε λάβει χώρα στην Αθήνα. Το εισιτήριο για την Ολυμπιάδα έπαιρναν οι τρεις πρώτες ομάδες της διοργάνωσης και είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τους ημιτελικούς, παιζόταν μόνο ο μικρός τελικός του τουρνουά ο οποίος χάριζε και την τελευταία θέση.

Η «επίσημη αγαπημένη» ήταν το απόλυτο φαβορί και το απέδειξε στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Αρχικά για τη φάση των ομίλων διέλυσε τον Λίβανο με 119-62 και δύο ημέρες αργότερα έκαμψε πανεύκολα και την αντίσταση της Βραζιλίας (89-69).

Στα προημιτελικά δεν συνάντησε αντίσταση ούτε από τη Νέα Ζηλανδία. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη νίκησε «σβηστά» με 75-48.

Πλέον το τελευταίο «εμπόδιο» ήταν το Πουέρτο Ρίκο. Η ανωτερότητα της «γαλανόλευκης» ήταν σαφής κι έφτασε στη νίκη με 88-63, δίχως να αφήσει το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης.

Αυτός ήταν και ο τελευταίος επί της ουσίας τελικός για την Εθνική σε Προολυμπιακό Τουρνουά. Ακολούθησε η ήττα στα προημιτελικά από τη Νιγηρία το 2012 στο Καράκας της Βενεζουέλας και το 2016 στο Τορίνο η ήττα ήρθε από τους Κροάτες στα ημιτελικά.

Θυμηθείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα που έστειλε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008:

https://www.youtube.com/watch?v=I_Pe4BxZxoQ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ