25.6 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Εζέτζα στο Basketa: Ο Παναθηναϊκός αξίζει να βρίσκεται στην κορυφή

Αναμφισβήτητα αποτέλεσε την μεγάλη πρωταγωνίστρια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων που έγινε την περασμένη εβδομάδα στην Αιδηψό… Η Σύνθια Εζέτζα έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή της στη διοργάνωση που κατέκτησε τον τίτλο ο Παναθηναϊκός με την ίδια να αναδεικνύεται MVP, πρώτη σκόρερ και μέλος της καλύτερης πεντάδας.

Η 17χρονη σέντερ που εντυπωσίασε μίλησε στο Basketa.gr για τις διακρίσεις της τονίζοντας ότι χωρίς τις συμπαίκτριές της και το προπονητικό τιμ δεν θα τα κατάφερνε, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο Παναθηναϊκός ήθελε περισσότερο απ’ όλους το πρωτάθλημα. Μίλησε, εξάλλου, και για την Α1 Γυναικών εκφράζοντας την σιγουριά της ότι ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει άμεσα στην κατηγορία των μεγάλων. Τέλος αναφέρθηκε στις προσωπικές της φιλοδοξίες λέγοντας ότι θέλει να πάει σε κολέγιο στην Αμερική, να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό και επίσης να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο. 

Τα σάρωσες όλα στο Πανελλήνιο Νεανίδων κατακτώντας το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό και βγαίνοντας MVP, πρώτη σκόρερ και μέλος της καλύτερης πεντάδας… Ποια είναι τα συναισθήματά σου;

«Αισθάνομαι πολύ περήφανη για την ομάδα μου γιατί χωρίς τις συμπαίκτριές, τους προπονητές μου και όλα τα υπόλοιπα μέλη δεν θα είχα αυτές τις διακρίσεις. Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί διαψεύσαμε με τον καλύτερο τρόπο κάποιους που υποστήριζαν ότι δεν θα παίρναμε ούτε το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ. Είμαστε στην κορυφή της Ελλάδας εκεί που αξίζει να βρίσκεται ο Παναθηναϊκός πετυχαίνοντας τον στόχο μας».

Τι ήταν αυτό που είχε  παραπάνω ο  Παναθηναϊκός και πήρε το πρωτάθλημα;

«Ολη η ομάδα ήθελε πάρα πολύ το πρωτάθλημα Νεανίδων και παρουσιάσαμε τον καλύτερό μας εαυτό την κατάλληλη στιγμή. Είχαμε πολύ καλή χημεία μεταξύ μας και βοήθησε και το γεγονός ότι σχεδόν όλη η ομάδα που αγωνίστηκε στην Αιδηψό, με λίγες διαφορές, ήταν αυτή που πήρε μέρος στην Α1. Συνέβαλε ακόμα το γεγονός ότι όλη τη χρονιά αντιμετωπίσαμε γυναίκες, πράγμα που μας έκανε καλύτερες και φτάσαμε έτσι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μας το χρωστούσε η τύχη… Τις προηγούμενες χρονιές είχαμε παλέψει πάρα πολύ αλλά δεν τα είχαμε καταφέρει. Φέτος όμως ήταν η σειρά μας».

Ειχατε μια παράξενη χρονιά φέτος με τον Παναθηναϊκό στην Α1 Γυναικών με δεδομένο ότι η ομάδα παρατάχθηκε με νέα κορίτσια και χωρίς ξένες. Ποια θεωρείς ότι ήταν τα κέρδη της ομάδας;

«Αποκτήσαμε εμπειρίες που φάνηκαν και στο πανελλήνιο Νεανίδων. Όλη τη χρονιά αντιμετωπίζαμε επί το  πλείστον παίκτριες υψηλού επιπέδου γεγονός που μας έκανε καλύτερες σε όλα τα επίπεδα. Βελτιωθήκαμε σε πολλούς τομείς κάτι το οποίο θα ωφελήσει στο μέλλον όλα τα κορίτσια».

Πιστεύεις ότι ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει στην Α1;

«Δεν το πιστεύω απλά, αλλά είμαι σίγουρη ότι ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει πιο δυνατός στην Α1. Αλλωστε εκεί ανήκει η ομάδα μας. Αυτή η χρονιά ήταν μια κακή παρένθεση λόγω των ειδικών συνθηκών. Πρέπει να είναι ο Παναθηναϊκός στην Α1 και θα τα καταφέρει να γυρίσει».

Ποια είναι τα όνειρά σου και οι φιλοδοξίες σου; 

«Στόχος μου για τώρα που είμαι μικρή, είναι να παίξω σε ένα κολέγιο στην Αμερική και στην συνέχεια να γυρίσω πίσω στην Ελλάδα και να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό να φτάσει στους στόχους του. Εκείνο που προέχει για μένα είναι να δουλεύω στο γήπεδο και να ακολουθώ τις οδηγίες των προπονητών μου».

Θα ήθελες κάποια στιγμή να αγωνιστείς και στις εθνικές ομάδες;

«Θα ήθελα πάρα πολύ να αγωνιστώ με τη φανέλα της εθνικής. Θα ήταν μεγάλη μου τιμή…. Εύχομαι κάποια στιγμή αυτό να γίνει πραγματικότητα».

Φωτό: Facebook ΕΟΚ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ