20.5 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Εδώ είναι Λήμνος!

Η αναμέτρηση της Λήμνου «έσπασε καρδιές», αλλά το αήττητο του Ηφαίστου έμεινε ακλόνητο και κόντρα στο Λαύριο ενός τρομερού Ντέβιν, κερδίζοντας με 80-76 και φτάνοντας στο «7 στα 7» μέσα στο σπίτι του, με τον Έβανς και τον Σμιθ να είναι ψύχραιμοι από τη γραμμή των βολών και τον Γκότσερ, στο ενδιάμεσο, να έχει βάλει τη «σφραγίδα» του με δύο τάπες, για μια νίκη που κρατά γερά σε «τροχιά» playoffs το σύνολο του Σωτήρη Μανωλόπουλου, που στα τελευταία 40 δευτερόλεπτα τα έκανε όλα σωστά.

Το παιχνίδι

Κουζέλογλου και Ίνγκλις ξεκίνησαν σε ένα φοβερό επιθετικό «κρεσέντο», που αιφνιδίασε τους νησιώτες, με αποτέλεσμα κοντά στα μέσα της πρώτης περιόδου το Λαύριο να ξεφύγει με οκτώ πόντους (9-17). Λύσεις βρέθηκαν από τους ψηλούς του Ηφαίστου, που με ένα σερί 6-0 μπήκε στο ρυθμό, αλλά δεν μπόρεσε να... κόψει αυτόν του αντιπάλου του, με τους Λαμπ και Ντέβιν να παίρνουν επίσης προσπάθειες για το 24-29 του δεκαλέπτου.

Ο... δαιμόνιος Ντέβιν είχε βρει τα δικά του πατήματα και πολύ γρήγορα η ομάδα της Ανατολικής Αττικής θα έπαιρνε διαφορά σε διψήφιο νούμερο, μοιάζοντας κυρίαρχη στο παρκέ με τις εξαιρετικές ατομικές εμπνεύσεις των παικτών της, φτάνοντας και στο +14 στο 17ο λεπτό (28-42). Η ποιότητα των Αμερικανών του Μανωλόπουλου δε θα άφηνε την κατάσταση, όμως, να συνεχίσει να εξελίσσεται έτσι, για να έρθει η απάντηση με σερί 10-0, που ολοκληρώθηκε με καλάθι του Φρειμάνις για το 38-42 του ημιχρόνου.

Ουίγκινς και Μπρέιζελτον «αφυπνίστηκαν», με αποτέλεσμα το πρώτο προβάδισμα της ομάδας τους μετά το αρχικό 2-0, στο πρώτο δίλεπτο της τρίτης περιόδου (44-43). Ακολούθησαν μερικές εναλλαγές στα ηνία μεταξύ των δύο πλευρών, με την κυριαρχία του Έβανς χαμηλά να κάνει τη διαφορά μέχρι τα μέσα του δεκαλέπτου, για το +6 των γηπεδούχων για πρώτη φορά (55-49). Ντέβιν και Ίνγκλις είχαν ξανά τις απαντήσεις, ώστε το Λαύριο να μην απομακρυνθεί και, με το σκορ στο 62-60 στο φινάλε, όλα ήταν ανοικτά για το τέταρτο δεκάλεπτο.

Ο Μπιούφορντ, εκεί, βρέθηκε να συνδράμει τον Ντέβιν και αυτό είχε αντίκτυπο στο σκορ, που μέσα σε τρία λεπτά έγραφε 66-69 για τους φιλοξενούμενους. Η αντίδραση ήταν άμεσα με ένα 5-0 των Έβανς και Φρειμάνις, κάτι που οδήγησε σε νέες εναλλαγές στο προβάδισμα, με αποτέλεσμα οι δύο να «κολλήσουν» στο 76-76 μετά τη 1/2 βολές του Ίνγκλις στα 2.5 περίπου λεπτά για το τέλος. Αυτός, που θα το «ξεκολλούσε», ήταν μέσω της γραμμής της φιλανθρωπίας ο Έβανς για το 78-76 στα 38.5" για τη λήξη. Ακολούθησαν δύο τάπες του Γκότσερ σε Λαμπ και Ίνγκλις, για να «καθαρίσει» από τις βολές ο Σμιθ από τις βολές για το τελικό 80-76.

Δεκάλεπτα: 24-29, 38-42, 62-60, 80-76

ΤΟ ΘΗΡΙΟ: Ο Σον Έβανς ήταν απλά... μαγικός σε αυτό το παιχνίδι. Κυριάρχησε απόλυτα στις δύο ρακέτες, δικαιώνοντας τη στόχευση του Σωτήρη Μανωλόπουλου στις «μάχες» χαμηλά, φτάνοντας τους 28 πόντους, με 12/19 δίποντα και 15 ριμπάουντ. Νούμερα, που μιλούν από μόνα τους, αποτελώντας μόνιμη απειλή για τους αντιπάλους του, που δεν... ησύχασαν από αυτόν ούτε στιγμή.

Η ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Το Λαύριο, με το σκορ στο 78-76, είχε δική του επίθεση στα 38.5", άρα με περίπου 14" να μένουν στο τέλος για τον Ήφαιστο. Εκείνη τη στιγμή, εν ολίγοις, έκρινε εκείνο τη μοίρα του. Ο Τόντρικ Γκότσερ, όμως, δε θα άφηνε ούτε τον Ντορόν Λαμπ, ούτε τον Έι Τζέι Ίνγκλις, να σκοράρουν, φιλοδωρώντας τους με ισάριθμες τάπες και καταστρέφοντας την πιο κρίσιμη επίθεση των παικτών του Χρήστου Σερέλη.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε ένα παιχνίδι, που κρίθηκε στην απόλυτη ισορροπία στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο παραπάνω κατοχές του Λαυρίου θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο. Η ευστοχία των παικτών του Σωτήρη Μανωλόπουλου, με 29/65 σουτ, ήτοι 44%, έναντι των 28/72, ήτοι 38%, των φιλοξενούμενων, ίσως έπαιξε ρόλο. Σημαντικό είναι, επίσης, ότι έκανε τα πάντα σωστά στα τελευταία 40 δευτερόλεπτα, με 4/4 βολές και μη δεχόμενο καλάθι σε δύο περιπτώσεις, χάρη στις τάπες του Γκότσερ.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ