23.5 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

Εδώ είναι Βοστόνη! (vids)

Οι Σέλτικς έστειλαν σε όλους το «ηχηρό» μήνυμα, ότι μπορούν να πάρουν την πρόκριση κόντρα στον ΛεΜπρόν και την παρέα του, «διαλύοντας» τους Καβαλίερς με 108-83 στο «TD Garden» και κάνοντας το 1-0 στους τελικούς Ανατολής.

Οι Μπόστον Σέλτικς έχουν αποδείξει με κάθε τρόπο, ότι φέτος τίποτα δεν μπορεί να μοιάζει ακατόρθωτο για αυτούς. Αυτή την φορά, φρόντισαν να το κάνουν με έναν απόλυτο θρίαμβο, «συντρίβοντας» στο Game 1 των τελικών Ανατολής με 108-83 τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, με το σύνολο του Μπραντ Στίβενς να πραγματοποιεί ένα παιχνίδι «χάρμα ιδέσθαι» στις δύο πλευρές του παρκέ και να πείθει, ότι μπορεί να πετύχει αυτή την ακόμη μεγαλύτερη υπέρβαση, για την οποία βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο, απέναντι στην ομάδα του «Βασιλιά» ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Θα ήταν μάλλον άδικα να μιλήσουμε συγκεκριμένα για διακριθέντες «Κέλτες», καθώς κανείς δεν υστέρησε. Το double double 21 πόντων και 10 ριμπάουντ του Μάρκους Μόρις, όμως, ξεχωρίζει, μαζί με τον ενθουσιασμό των Τζέιλεν Μπράουν (23 π., 9/16 σουτ, 8 ρ.) και Τζέισον Τέιτουμ (16 π., 6/11 σουτ, 6 ρ.), όπως και την επιβλητικότητα του Αλ Χόρφορντ, που τελείωσε με 20 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ και έξι ασίστ, έχοντας σε κάποιο σημείο στο ματς 7/7 σουτ εντός παιδιάς (στο φινάλε είχε 8/10). Για τους «Ιππότες», το 36% στα σουτ εντός παιδιάς έναντι του 51.2% των αντιπάλων τους, θα ήταν απαγορευτικό για να διεκδικήσουν κάτι, με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς σε κακό παραγωγικά βράδυ, αν και στους 15 πόντους του με 5/16 σουτ, πρόσθεσε επτά ριμπάουντ και εννέα ασίστ. Ο Κέβιν Λαβ ήταν πρώτος σκόρερ του συγκροτήματος του Τάιρον Λου με 17 πόντους και 5/14 σουτ, μαζεύοντας και οκτώ ριμπάουντ, αλλά η απόδοσή του βασιζόταν επίσης σε «εκλάμψεις»

Το παιχνίδι

Η καλή μέρα... φάνηκε από το πρωί για τους παίκτες του Στίβενς, που μετά το 4-7 από 1/2 βολές του Τζέιμς, ακολούθησε ένα γκολ-φάουλ του Μόρις κι εκεί... ξεκίνησαν όλα. Με τον Χόρφορντ «μαέστρο» και εκτελεστή, καθώς και τον Μπράουν «σεληνιασμένο», ένα συνολικό σερί 17-0 ήταν γεγονός, για να πάρουν οι γηπεδούχοι πολύ σύντομα προβάδισμα 20 πόντων, με καλάθι του Μπέινς (29-9 στο 10'). Με τον Τέιτουμ να βρίσκει στόχο στα 1.2" για την πρώτη περίοδο, αυτή θα έληγε σε «διπλό σκορ» (36-18) και με τους Ροζίερ-Σμαρτ να μπαίνουν επίσης στην «εξίσωση», την ίδια στιγμή που οι Καβαλίερς ήλπιζαν μόνο σε μερικές επικρατήσεις του Τόμπσον στους αιθέρες, η διαφορά ήταν λογικό να βρεθεί και πάνω από τους 20 πόντους, πλησιάζοντας τους 30 με τρίποντο του Μπράουν στα 32" για το ημίχρονο, το οποίο «υπέγραψε» ένα εντυπωσιακό ποσοστό της τάξης του 58.5% στα σουτ εντός παιδιάς (61-33). Το λέι απ του Κόρβερ από «μαγική» πάσα του ΛεΜπρόν, διαμόρφωσε το 61-35 του ημιχρόνου.

Η τρίτη περίοδος, ήταν εκείνη όπου οι φιλοξενούμενοι θα έδειχναν, ότι είχαν κάποιο «σφυγμό». Ο Λαβ και ο Χουντ εμφανίστηκαν, για να βοηθήσουν τον Τζέιμς, με τον πρώτο δε να κερδίζει αρκετές «μάχες» κοντά στο καλάθι και μερικές λύσεις, κάπως έτσι, να βρίσκονται για τους «Ιππότες» απέναντι στην φοβερή άμυνα των Σέλτικς. Με αυτό τον τρόπο, η διαφορά του ημιχρόνου μειώθηκε κατά 12 πόντους, δείχνοντας πως ίσως υπήρχε ελπίδα (78-64). Οι «Κέλτες», όμως, φρόντισαν να κόψουν... μαχαίρι τον βήχα των αντιπάλων τους, με ένα 7-0 στο ξεκίνημα του τελευταίου δωδεκαλέπτου, με τον Τέιτουμ να συνεχίζει το δικό του «σόου» (85-64). Κάπου εκεί, στην ουσία, άπαντες κατάλαβαν, ότι τα υπόλοιπα λεπτά θα είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Ροζίερ και τον Μόρις να συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό και τον Λου να... πετά λευκή πετσέτα με πρόωρη απόσυρση του Τζέιμς. Χαρακτηριστικό ήταν, ότι στα 7:09 για το φινάλε ο Οσμάν πήρε τη θέση του, για να ακολουθήσει η είσοδος παικτών με ελάχιστο, έως μηδενικό, χρόνο συμμετοχής για τις δύο πλευρές, για να κλείσει το σκορ στο τελικό 108-83.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ