25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Εδραιώνεται στην οκτάδα η Χίμκι με μεγάλο «διπλό» (vids)

Η Χίμκι έφυγε με το «διπλό» από την έδρα της Μπάμπεργκ (70-74) κι έκανε σημαντικό βήμα για την είσοδό της στα πλέι οφ.

Το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα έπειτα από δύο διαδοχικές ήττες από ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπαρτσελόνα κατάφερε να επιστρέψει στις επιτυχίες. Μάλιστα πλέον έχει ρεκόρ 9-7 και βρίσκεται μόνο του στην έβδομη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Από την άλλη η Μπάμπεργκ έπεσε στο 6-10 και συγκατοικεί στη δωδέκατη θέση με την Μπαρτσελόνα, μετρώντας τέσσερις διαδοχικές αποτυχίες.

Η αναμέτρηση είχε τον χαρακτήρα ντέρμπι στο μεγαλύτερο μέρος της και κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με τους φιλοξενούμενους να αποδεικνύονται πιο ψύχραιμοι και να εκμεταλλεύονται τα διαδοχικά λάθη των Βαυαρών. Μοιραίος ο Νίκος Ζήσης ο οποίος στα 23'' αστόχησε στο τρίποντο που θα έφερνε το παιχνίδι στα ίσα. 

Ο «μπόμπερ»: Ο Αλεξέι Σβεντ ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα καθώς σημείωσε 28 πόντους. Βέβαια είχε 9/23 σουτ, αλλά είναι γνωστό ότι ο Ρώσος σούπερ σταρ εκβιάζει τις προσπάθειες. Πολύ καλός και ο Μάλκολμ Τόμας με 16 πόντους, ενώ δέκα πρόσθεσε ο Τάιλερ Χάνεϊκατ. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Ντόρελ Ράιτ με είκοσι πόντους (6/15 σουτ), όμως αρκετές άστοχες προσπάθειες στο φινάλε.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Τα 19 λάθη στα οποία υπέπεσαν οι γηπεδούχοι αποτέλεσαν και τη βασική αιτία της ήττας τους. Οι δύο αντίπαλοι σούταραν με παρόμοια ποσοστά, όμως τα λάθη έκριναν την έκβαση του αγώνα. Μάλιστα το συγκρότημα του Αντρέα Τρινκιέρι κυριάρχησε με 41 ριμπάουντ έναντι 31 των Ρώσων, αλλά δεν ήταν αρκετά.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε βίντεο από την αναμέτρηση:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ