25.4 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Εβγαλε νοκ – άουτ… το άγχος η Εθνική

Η Εθνική Νέων Ανδρών προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ με την δύσκολη επικράτησε με 56-49 επί του Μαυροβούνιου. Το άγχος ήταν εμφανές στην προσπάθεια των παικτών του Ηλία Παπαθεοδώρου που έδειξαν πάντως ψυχραιμία στο κρίσιμο φινάλε και κράτησαν τη νίκη και την πρόκριση. Αύριο (21.15) ο αγώνα για την πρόκριση στην τετράδα, κόντρα στη Λιθουανία.

Η παγιωμένη τακτική της ελληνικής ομάδας να δίνει έμφαση στην άμυνα ηια να απορρυθμίζει τον αντίπαλο, απόψε είχε και... αντίβαρο. Το άγχος του νοκ - άουτ αγώνα έφερε ένα εκατέρωθεν άγονο τρίλεπτο, μέχρι ο Καρράς να σκοράρει με βολές.
Ο Χαραλαμπόπουλος το πήρε πάνω του επιθετικά, με πέντε δικούς του πόντους ήρθε το 7-4 στο 6' και η Εθνική άρχισε να "λύνεται", παραμένοντας συνεπής στην άμυνα. Ετσι έφτασε στην πρώτη διψήφια διαφορά, 17-6 στο 9' και έκλεισε το δεκάλπτο προηγούμενη με 17-9.

Με τον Χαραλαμπόπουλο να γίνεται νωρίς διψήφιος σε παραγωγικότητα, η Εθνική πήρε εκ νέου διψήφια διαφορά, 27-16 στο 14', όμως, ο ταχύς και διεισδυτικός Γκρκοβιτς πρωταγωνίστησε σε ένα 7-0 του Μαυροβούνιου που έφερε το 27-23 στο 16'. Οι Ελληνες διεθνείς είχαν χάσει την επαφή τους με το καλάθι, το Μαυροβούνιο πλησίασε σε 27-25 στο 18' και το ημίχρονο έληξε με το τελείως ρευστό 29-27 και με την Εθνική μας να έχει βγει τελείως εκτός ρυθμού.

Ενα γρήγορο 7-0 μέχρι το 22' έδωσε και πάλι αέρα στην Ελληνική ομάδα με το σκορ στο 36-27, η άνοδος του Κόνιαρη έδωσε ρυθμό στην ομάδα και στο 27' η διαφορά είχε φτάσει πάλι σε διψήφια τιμή, 48-36, όμως, το δεκάλεπτο έληξε με 48-40 αφού οι Μαυροβούνιοι έβρισκαν τις λύσεις.

Το επιθετικό μπλοκάρισμα της Εθνικής στην τέταρτη περίοδο ήταν ανεξήγητο. Σερί κακών επιλογών, "φόβος" εκτέλεσης και οι Μαυροβούνιοι χωρίς προπονητή στον πάγκο αφγού αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές σε μία φάση, έφτασαν στο 49-48 στο 36'30''! 

Στο κρίσιμο σημείο οι διεθνείς έδειξαν ψυχραιμία όμως και κατάφεραν στο τέλος να πανηγυηρίσουν την πρόκριση.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ