15.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Εβγαζε… φωτιές ο Προμηθέας

Ο Προμηθέας ήταν απολαυστικός στην έδρα του με αντίπαλο το Ρέθυμνο, νίκησε με 94-72  προσφέροντας σόου στο πρώτο ημίχρονο και στην τελευταία περίοδο και παρέμεινε στην διεκδίκηση μια θέσης στην πρώτη τετράδα της κανονικής περιόδου. Πέντε παίκτες με διψήφια παραγωγικότητα είχε η ομάδα του Μάκη Γιατρά, σκόραραν οι δέκα από τους 11 που έπαιξαν, Τουτζιαράκης και Δημάκος αποχώρησαν με προβλήματα τραυματισμών, ενώ ο Μιλόσεβιτς έμεινε εκτός. Το Ρέθυμνο παρέμεινε στις 8 νίκες και ακόμα δεν νιώθει πλήρως εξασφαλισμένο στην κατηγορία.

Ο Προμηθέας έδειξε από νωρίς τις άγριες διαθέσεις του, μόλις στο 4' είχε πάρει διψήφια διαφορά, με το 17-6 να φέρει την υπογραφή του Φαγιέ και στο δεκάλεπτο το σκορ ήταν 34-21 με τον Σαλούστρο να έχει φτάσει τους 10 πόντους, όσους και ο Φαγιέ και τον Χριστοδούλου από το Ρέθυμνο να έχει 13, με 3/3 τρίποντα.

Ο Προμηθέας ήταν... αφηνιασμένος, έφτασε στο +22, 52-30 στο 15'40'' και έκλεισε το εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο με 57-42.

Η τρίτη περίοδος ήταν... ύφεσης, με την άμυνα του Ρεθύμνου να κρατάει τον Προμηθέα στους 9 πόντους και το σκορ να είναι στο 66-55, όμως, με την έναρξη της τελευταίας, ο Λίποβι ανέβασε στροφές, έφερε τον Προμηθέα και πάλι στο +19, 76-57 στο 33' και με τον ουκρανό να συνεχίζει το προσωπικό του ρεσιτάλ οι Πατρινοί κράτησαν με άνεση την υπέρη τους διαφορά μέχρι την λήξη.

ΣΚΙΑΧΤΡΟ: Είναι πραγματικά άδικο να ξεχωρίσει κάποιος από την τετράδα... φωτιά του Προμηθέα που συνέθεσαν, κατά χρονική σειρά, οι Φαγιέ, Σαλούστρος, Ελις και Λίποβι. Ο Οκτάβιους Ελις, όμως, απέδειξε σε ένα ακόμα ματς ότι η προσθήκη του έδωσε στους Πατρινούς ένα "σκιάχτρο" που αλλάζει τις ισορροπίες μέσα στις ρακέτες.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Τα 20 λάθη του Ρεθύμνου, που απέφεραν 34 πόντους στον Προμηθέα, ήταν επίδοση που σφράγισε τον αγώνα και έδωσε την ευκαιρία στους Πατρινούς να φτάσουν σε πολύ άνετη επικράτηση.

 Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ