16.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Είχε τον τρόπο της η Μακάμπι

Η Μακάμπι έκανε την καλή αρχή στην Ευρωλίγκα, αν και ζορίστηκε αρκετά από την Αλμπα που το πάλεψε στο Τελ Αβίβ. Το τελικό 80-73 ήταν δίκαιο για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου που έδειξε ότι έχει μεγαλύτερο βάθος και περισσότερες λύσεις για να ξεπερνάει κάθε κατάσταση που της παρουσιάζεται.

Δύο τελείως διαφορετικές εικόνα είχε το πρώτο ημίχρονο του αγώνα. Το πρώτο δεκάλεπτο με απόλυτη κυριαρχία της Αλμπα, με την άμυνα να αποδιοργανώνει πλήρως το παιχνίδι της Μακάμπι, τους Ερικσον και Φοντέκιο να σηκώνουν το επιθετικό βάρος και το 19-29 του δεκαλέπτου να έρχεται δίκαια και φυσιολογικά.

Το σκορ πήγε στο 19-31 και εκεί η Μακάμπι γύρισε τον διακόπτη. Πίεσε ασφυκτικά στην άμυνα, έτρεξε σαν... παλαβή στην επίθεση εκμεταλλευόμενη τα μεγαλύτερα αθλητικά της προσόντα, είχε τον Τζόουνς να πυροβολεί απ' έξω και να συμπαραστέκεται στους Ουίλμπεκιν και Ντόρσεϊ και με τρομερό σερί 25-2, στο 17' είχε φτάσει στο +11, 44-33 και είχε αλλάξει τελείως την μορφή του ματς, με το ημίχρονο να λήγει με 49-41.

Η Αλμπα ηρέμησε στην ανάπαυλα, κατάφερε με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου να πάει πάλι το τέμπο στα μέτρα της, πλησίασε με την ίδια συνταγή και τους ίδιους πρωταγωνιστές του πρώτου δεκαλέπτου σε 55-52 στο 26' και έδειξε ότι... υπήρχε ματς μπροστά.  Η Μακάμπι επιβεβαίωνε το μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ της και έβρισκε διαρκώς νέους πρωταγωνιστές, ο Αντζελο Καλοϊάρο έδωσε τις λύσεις σε εκείνο το σημείο, το δεκάλεπτο έληξε με 67-58 και στην τελευταία περίοδο οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου κρατούσαν σε... διακριτική απόσταση τους αντιπάλους και έφτασαν στη νίκη χωρίς μεγάλα άγχη.

 ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ: Ο Κρις Τζόουνς μπήκε φουριόζος στο παρκέ για να αποδείξει τη χρησιμότητα της μεταγραφής του, όμως, ένας παλιός ήταν εκεί στα δύσκολα, ο Αντελο Καλοϊάρο ο οποίος πήρε πάνω του τη Μακάμπι στο δεύτερο ημίχρονο και της έδωσε τις λύσεις στα δύσκολα.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Μακάμπι βρήκε περισσότερα εύκολα καλάθια, όπως μαρτυρούν οι 22 έναντι 14 ασίστ και αυτό αποτυπώθηκε στο τελικό σκορ.

 Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ