20.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Είχε πλάνο και «βάθος»

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επέστρεψε στην κανονικότητα κι έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε κόντρα σε ομάδες όπως η Γκραν Κανάρια.

Το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ άφησε πίσω του την κακή εμφάνιση και την ήττα από την Μπάγερν Μονάχου κι επέστρεψε στις... φυσιολογικές εμφανίσεις του. Μάλιστα ο Καταλανός τεχνικός έβαλε τη σφραγίδα του, καθώς η ομάδα μπόρεσε να ξεπεράσει πνευματικά και σωματικά το αποτέλεσμα της Γερμανίας και να το κάνει να μοιάζει με μακρινό όνειρο.

Αποτελεί πραγματικότητα ότι ο Παναθηναϊκός δεν πανηγύρισε κόντρα σε κάποιο μεγαθήριο. Ωστόσο μία εκπρόσωπος του ισπανικού μπάσκετ δεν μπορεί ποτέ να θεωρείται «καφενείο». Οι «πράσινοι» παρά το νωθρό ξεκίνημα έδειξαν στη συνέχεια πόσο καλά διαβασμένοι ήταν. Ο 46χρονος προπονητής είχε ζητήσει από τους παίκτες του να αποφύγουν τον «τζόγο» του μακρινού σουτ και τους είχε εξηγήσει τον τρόπο που έπρεπε να χτυπήσουν τους αντιπάλους τους κοντά στο καλάθι. Αυτό έπραξαν, το πλάνο λειτούργησε στην εντέλεια και κάπως έτσι ήρθε ο «περίπατος» και η επιστροφή του καλού κλίματος.

Τα διαδοχικά εντός έδρας παιχνίδια (με Λαύριο την Κυριακή 21/10 και με Ζαλγκίρις την Παρασκευή 26/10) θα αποτελέσουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να συνδυαστούν με μπόλικη και σκληρή δουλειά στα κομμάτια που παρουσιάζει το «τριφύλλι» αδυναμίες. 

Πίσω στον χθεσινό (18/10) αγώνα, ο Παναθηναϊκός, μετά τη θλάση που υπέστη ο Ματ Λοτζέσκι αρκετοί ήταν εκείνοι που εξέφραζαν απορίες για το πως θα καλυφθεί το κενό του. Οι πρωταθλητές Ελλάδας απέδειξαν περίτρανα ότι φέτος διαθέτουν μεγάλο «βάθος». Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έκανε τα περισσότερα από τα πράγματα για τα οποία αποκτήθηκε, ενώ σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Λούκας Λεκαβίτσιους.

Ο Πασκουάλ ήταν βέβαιος ότι ο Λιθουανός τη δεύτερη χρονιά του θα παρουσιαστεί πολύ καλύτερος και για δεύτερο σερί παιχνίδι τον δικαίωσε. Γι' αυτόν τον λόγο ήταν πρώτος σε χρόνο συμμετοχής κι άφησε τον Καλάθη να βλέπει από τον πάγκο. Έναν Καλάθη ο οποίος ξανά σε μέτριο βράδυ έδωσε εννιά τελικές πάσες, αποδεικνύοντας τη χρησιμότητά του και τις μέρες που είναι φανερά ντεφορμέ.

Ικανοποιητική ήταν η παρουσία και του Γιώργου Παπαγιάννη, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Ο Έλληνας σέντερ είχε αντιπάλους στα μέτρα του κι έκανε αρκετά καλή δουλειά, αν κι έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει. Συνολικά, κανείς δεν υστέρησε, για έναν Παναθηναϊκό ο οποίος θα πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτήν την εμφάνιση ως οδηγό για τη συνέχεια κυρίως για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζει κατώτερους αντιπάλους.

Βέβαια, στο ΟΑΚΑ οι «πράσινοι» πάντα έχουν τον τρόπο τους... Το ζητούμενο είναι να τα καταφέρνουν και μακριά από την έδρα τους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ