25.4 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Είχε περισσότερες λύσεις και εμπειρία

Με τον Χρήστο Σαλούστρο να κάνει τη διαφορά, ο Προμηθέας Πάτρας δεν έπεσε θύμα έκπληξης και πήρε τη νίκη (88-71) κόντρα στην ουραγό ομάδα των Τρικάλων που ήταν ανταγωνιστική μέχρι και πέντε λεπτά πριν το φινάλε. Ομως οι φιλοξενούμενοι κουράστηκαν και στο τέλος έχασαν και με διαφορά από τους Πατρινούς που είχαν περισσότερες λύσεις αλλά και μεγαλύτερη εμπειρία.

Ο Προμηθέας τα...χρειάστηκε για 35 λεπτά (ήταν πίσω στο σκορ με 67-68 σε εκείνο το διάστημα) αλλά τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι έμεναν από...βενζίνη, η ομάδα του Μάκη Γιατρά είχε ένα τούρμπο στη μηχανή της. Τον εκπληκτικό Χρήστο Σαλούστρο που εκτός των 29 πόντων και των 12 ριμπάουντ, ηγήθηκε στο επι μέρους 21-3 του Προμηθέα, στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα. 

Κομβικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα έπαιξε και ο έτερος της παρέας από τον Φιλαθλητικό, ο Νίκος Γκίκας που πέτυχε καθοριστικούς πόντους σε σημεία όπου το παιχνίδι ήταν στην κόψη του ξυραφιού. Με 15 πόντους, 5 ασιστ και 5 ριμπάουντ έβαλε και αυτός το λιθαράκι του. Τα Τρίκαλα με την άμυνα ζώνης με προσαρμογές που έπαιξε από την αρχή του αγώνα ο Φώτης Τακιανός μπλόκαραν τους γηπεδούχους, προηγήθηκαν 8 πόντους στο δεκάλεπτο και έμειναν ανταγωνιστικοί μέχρι που τελικά έμειναν όμως και από λύσεις.

Εξαιρετική σκηνή προς το φινάλε του αγώνα (στα 15'') όταν ο Μιχάλης Λούντζης των Τρικάλων δεν δίστασε να μεγαλώσει τη διαφορά εις βάρος της ομάδας του σπεύδοντας να κάνει γρήγορα φάουλ στον νεαρό Δημήτρη Καραϊσκο. Ο λόγος για να πετύχει ο νεαρός από την εφηβική ομάδα της Πάτρας, τους πρώτους του πόντους στη μεγάλη κατηγορία όπως και έγινε μέσα σε χειροκροτήματα, τόσο για τον ίδιο όσο και για τον Λούντζη και την πράξη του.

Ο Προμηθέας είναι στην τετράδα (4ος) και θα περιμένει να δει τι θα κάνει η ΑΕΚ αύριο στη Νέα Σμύρνη για να δει αν θα παραμείνει σε αυτή (σε περίπτωση ήττας του Δικεφάλου από τον Πανιώνιο). 

Τα Τρίκαλα μετά το...ρεπό της επόμενης εβδομάδας (φιλοξενούν τον Παναθηναϊκό) θα τα παίξουν όλα για όλα από την 21η έως και την 23η αγωνιστική όπου θέλουν τρεις συνεχόμενες νίκες για να έχουν ελπίδες σωτηρίας. Παίζουν στην Κύμη (21η) και φιλοξενούν Πανιώνιο (22η) και Αρη (23η).  Ακόμα και με μια ήττα σε αυτά τα παιχνίδια δεν προλαβαίνουν το τρένο καθώς ήδη βρίσκονται στους 3 βαθμούς απόσταση από τη ζώνη της σωτηρίας.

 Τα δεκάλεπτα: 15-23, 45-44, 61-60, 88-71

Ανθρωπος του αγώνα: Ο Χρήστος Σαλούστρος έκανε το ματς της ζωής του με 29 ποντους (7/9 διπ., 3/6 τρ., 6/7 βολες, 10-2 ριμπ.,  2 ασιστ και 1 λάθος σε σχεδόν 38 λεπτά αγώνα) και διέλυσε κάθε αμυντικό σύστημα της ομάδας του Φώτη Τακιανού.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Τρομερό ποσοστό (62% με 22/35) είχε στα δίποντα ο Προμηθέας που πήρε και οκτώ ριμπάουντ παραπάνω (41-33) αλλά μοίρασε και έξι ασίστ περισσότερες (16-10) ενώ έκανε και δύο λάθη λιγότερα (11-13). Παράλληλα οι φιλοξενούμενοι σε κρίσιμα σημεία έχασαν συνολικά επτά βολές.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ: 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ