Με τον Τζέισι Κάρολ να παίρνει πάνω του το ματς, όταν όλα ήταν στα ίσια στην τελευταία περίοδο, η Ρεάλ Μαδρίτης υπερίσχυσε της Χίμκι με 79-74, παραμένοντας αήττητη ύστερα από επτά παιχνίδια στην φετινή Ευρωλίγκα, αν και με προβληματική εικόνα, αφού το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξε εξαιρετική αντίδραση στην απουσία του Αλεξέι Σβεντ και ήταν άκρως ανταγωνιστικό, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.
Το παιχνίδι
Ο Κοζέρ μπήκε... φουριόζος και μαζί η υπόλοιπη ομάδα, με τον Ταβάρες να «σκεπάζει» τα καλάθια και τον Γιουλ να ευστοχεί από μακριά για το +9 μέσα σε 5.5 λεπτά (14-5). Ο Μποστ και ο Γκιλ προσπαθούσαν, με αποτέλεσμα να αποτελούν τους δύο άξονες του Μπαρτζώκα, γύρω από τους οποίους η Χίμκι έδειξε μη διατεθειμένη να πέσει... αμαχητί, έχοντας τουλάχιστον ένα -7 στην πλάτη της στο τέλος της πρώτης περιόδου (19-12).
Ο Τόμας έγινε μέρος της εξίσωσης, για να μειώσει η ρωσική ομάδα και στο -5 (24-19 στο 12'), αλλά με διαδοχικά τρίποντα και τον Αγιόν να παίρνει... τη σκυτάλη από τον Ταβάρες, η διαφορά μέσα σε μόλις ένα δίλεπτο θα «εκτοξευόταν» στο +13 για τη Ρεάλ, με το επιμέρους σκορ να φτάνει στο 10-2 (34-21). Κάπου εκεί, Ζουμπκόφ και Κρόκερ άρχισαν αντεπίθεση για την Χίμκι, που απάντησε με σερί 0-8 και θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, αν δεν της... ξέφευγε ο Ντεκ, που βρήκε λύσεις για το 43-35 του ημιχρόνου.
Ο Μίκι ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο με τρίποντο και, παρά την αντίδραση δια χειρός Ράντολφ για το +10 με τρίποντο του Κοζέρ (51-41 στο 23'), η Χίμκι ήταν προσηλωμένη στο πλάνο της. Η άμυνά της ανάγκασε σε βιαστικές επιθέσεις λόγω περιορισμένου χρόνου τη Ρεάλ και καθάρισε τα ριμπάουντ, για να έρθουν ο Μίκι και ο Κρόκερ να μειώσουν με τρίποντα σε απόσταση αναπνοής (54-53 στο 28') και ο Τόμας να δώσει το προβάδισμα με 54-55 στα 17". Τότε, ο Ντεκ με άλλο ένα καλάθι σε λήξη περιόδου, κράτησε μπροστά τη «Βασίλισσα», έστω και με την ελάχιστη διαφορά (56-55).
Ο Κρόκερ συνέχισε... από εκεί που είχε σταματήσει, καταφέρνοντας με προσωπικές προσπάθειες να κρατήσει το ματς στα ίσια, παρά το υπερβολικό σφύριγμα για αντιαθλητικό φάουλ στον Τζένκινς, με αποτέλεσμα στο τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα στα 7.5 λεπτά για το τέλος να έχουμε ουσιαστικά νέο παιχνίδι (60-60). Ο Κάρολ, τότε, βρήκε σουτ από μέση απόσταση, για να πάρει κεφάλι η Ρεάλ και η αστοχία της αντιπάλου της, έδωσε το δικαίωμα να έχει τον πρώτο λόγο, με τον ίδιο να ευστοχεί και σε μακρινό σουτ, για το 72-64 μπαίνοντας στο τελευταίο τρίλεπτο. Ο ίδιος έβαλε και τη «σφραγίδα» του στο τέλος, με τα νέα του σουτ να μην επιτρέπουν στους Ρώσους να ελπίζουν σε κάτι, καθώς μπορεί να αντέδρασαν και με τους Μίκι-Γκιλ να μείωσαν σε 77-74 με 19" για το τέλος, αλλά ο Αμερικανός ήταν ψύχραιμος και στις βολές.
Δεκάλεπτα: 19-12, 43-35, 56-55, 79-74
Ο... ΓΝΩΣΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΓΓΕΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Σε όλο το ματς, η παρουσία του Τζέισι Κάρολ πέρασε λίγο πολύ... αδιάφορη, αλλά στο κρίσιμο σημείο είναι, που τον χρειάζεται ο Πάμπλο Λάσο. Από το 60-60 στα 7.5 λεπτά για το τέλος και το τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα, ο Αμερικανός «μπόμπερ» ήταν καταλυτικός και βρήκε τις λύσεις που εξασφάλισαν την ηρεμία για τη Ρεάλ, τελειώνοντας με 15 πόντους, 3/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 6/6 βολές.
ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:
Όταν τα τρίποντά σου (35) ξεπερνούν τα δίποντά σου (31) στην έδρα της Ρεάλ και έχεις 10/35, τότε δύσκολα, μπορείς να πετύχεις την υπέρβαση, ειδικά όταν δεν παίζει και ο Αλεξέι Σβεντ. Κάπως έτσι, χαραμίστηκαν οι επτά περισσότερες κατοχές της (έξι από παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ, μία από λιγότερα λάθη), μένοντας με ένα... κρίμα που δεν κατάφερε να πετύχει κάτι, που πριν από το ματς έμοιαζε με ακατόρθωτο και εκείνη έκανε να φαίνεται απόλυτα εφικτό.
Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.