27.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Είστε έτοιμοι για τα playoffs της ACB; (Vids)

Μια στροφή έμεινε το τέλος της κανονικής περιόδου στην Liga Endesa. Στο ισπανικό πρωτάθλημα δηλαδή για να καταλαβαινόμαστε καλύτερα. Η κανονική περίοδος ολοκληρώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο και πολλά θα κριθούν αυτή την τελευταία αγωνιστική. Τα δεδομένα είναι οι οχτώ ομάδες που θα συνεχίζουν να αγωνίζονται για τον τίτλο, το ένα από τα τέσσερα ζευγάρια των προημιτελικών και η μία από τις ομάδες που υποβιβάζεται. Πάμε να δούμε παρέα τα δεδομένα και τα ζητούμενα που φέρνει μαζί της αυτή η 34η αγωνιστική και να θυμηθούμε τι είχε γίνει στους αγώνες του πρώτου γύρου;

Η ελληνική παροικία

Να κάνουμε πρώτα μια στάση στα της... Ελλάδας. Δεν υπάρχουν και πάρα πολλοί εκπρόσωποί μας πια στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ο Φώτης Κατσικάρης είναι αυτός που δεν θα συνεχίσει στα playoffs. Αυτό που κατάφερε με τη Μούρθια αναλαμβάνοντας την ομάδα ένα βήμα από τη γραμμή του υποβιβασμού για να τη φέρει ένα βήμα (άντε δύο) από τη γραμμή των playoffs δεν το λες και λίγο. Κάθε άλλο! Αντίθετα, θα συνεχίσουν κανονικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο συνεργάτης του Χρήστος Παππάς, ο Στράτος Περπέρογλου και ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ με την Μπαρτσελόνα, ο Γιώργος Μπόγρης με την Ιμπεροστάρ Τενερίφε τη «σταχτοπούτα» της φετινής διοργάνωσης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο με την ΜόραΜπανκ Ανδόρρα, την τελευταία ομάδα που έκλεισε θέση στα playoffs.

Και να πούμε βέβαια, πως ένας από τους ... δικούς μας ανθρώπους, δεν είναι και πολλοί πλέον, ο Γιώργος Μπόγρης γίνεται σήμερα απέναντι στην Μανρέσα 100άρης: θα είναι ο 100ός του αγώνας στην Liga Endesa που τον τίμησε με τον τρόπο της.

Το σίγουρο ζευγάρι

Μπαίνοντας στην 34η αγωνιστική μόνο ένα ζευγάρι είναι δεδομένο: Η πρώτη Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει τη ΜόραΜπανκ Ανδόρρα. Ζευγάρι που θα αναμετρηθεί και σήμερα στην Ανδόρρα στην αυλαία της κανονικής περιόδου. Ο Πάμπλο Λάσο δεν θα χρησιμοποιήσει τους Γιουλ, Ράντολφ και Αγιόν, θέλοντας να τους ξεκουράσει ενόψει Final Four Ευρωλίγκας. Από τους γηπεδούχους αναμένεται να απουσιάσουν οι τραυματίες Νάτσο Μαρτίν και Μπέκα Μπουριανάντζε.

Τα ερωτηματικά και οι συνθήκες

Έξι ομάδες περιμένουν να δουν ποιος θα είναι ο αντίπαλος τους και πέντε από αυτές αν θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας. Η μόνη σίγουρη για το πλεονέκτημα έδρας είναι η Βαλένθια. Πάμε να δούμε τι γίνεται με τα άλλα ζευγάρια.

Ιμπεροστάρ Τενερίφε-Μανρέσα (14/5, 19.00)

Η Ιμπεροστάρ Τενερίφε μπορεί να κλείσει την κανονική περίοδο από 3η ως 7η ανάλογα με τα αποτελέσματα. Αν νικήσει την Μανρέσα δεν μπορεί να πέσει κάτω από την 5η θέση. Κι επειδή η ομάδα από τα Κανάρια έχει και το ελληνικό της χρώμα να σταθούμε και σε μια δήλωση του προπονητή των φιλοξενούμενων Ίμπον Ναβάρο: «Μόνο στην Ευρωλίγκα συναντάς ομάδες που πασάρουν και κυκλοφορούν την μπάλα όπως η Ιμπεροστάρ Τενερίφε!» Πάμε για πιθανότητες στην τελική κατάταξη:

Στην 3η θέση αν νικήσει και νικήσουν επίσης η Μπαρτσελόνα και χάσουν η Μπασκόνια και η Ουνικάχα

Στην 4η θέση αν νικήσει και χάσουν Μπαρτσελόνα και Ουνικάχα Μάλαγα. Ή αν νικήσουν και νικήσει η Μπαρτσελόνα και η Μπασκόνια ή η Ουνικάχα Μάλαγα (μόνο μία από τις δύο)

Στην 5η θέση αν φέρει το ίδιο αποτέλεσμα με τις Μπασκόνια, Μπαρτσελόνα, Ουνικάχα Μάλαγα (νίκη ή ήττα δεν έχει σημασία). Ή αν νικήσει και νικήσει και η Ουνικάχα Μάλαγα και χάσει η Μπαρτσελόνα. Ή αν χάσει και μαζί χάσει και η Μπαρτσελόνα (ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στους άλλους αγώνες)

Στην 6η θέση αν χάσει και χάσουν ακόμη η Ουνικάχα Μάλαγα και η Γκραν Κανάρια και νικήσει η Μπαρτσελόνα. Ή αν χάσει και νικήσουν η Ουνικάχα Μάλαγα και η Μπαρτσελόνα.

Στην 7η θέση αν χάσει και χάσει και η Ουνικάχα Μάλαγα και νικήσουν Γκραν Κανάρια και Μπαρτσελόνα

Απουσίες: Η Ιμπεροστάρ Τενερίφε εκτός από τη μόνιμη απουσία του Χαβιέ Μπεϊράν, έχει πλέον και την απουσία του Τιμ Αμπρομάιτις, για τρίτο συνεχόμενο αγώνα, εξαιτίας ενός οστικού οιδήματος, κληρονομιά από τον ημιτελικό του Basketball Champions League. Η εκτίμηση ήταν πέντε εβδομάδες εκτός. Αλεκσάνταρ Τσβέτκοβιτς, Τσάβι Ρέι, Σκοτ Σαγκας δεν είναι στην αποστολή της Μανρέσα. Στην αποστολή θα βρίσκονται οι Γκιγιέμ Ζου, Τζόρνταν Σάκο, Αχμέντ Καλάφ Μπέμπο.

Ομπραντόιρο – Μπαρτσελόνα (14/5, 19.00)

Η Μπαρτσελόνα μπορεί να τερματίσει 3η ή να πέσει ως την 7η θέση. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 6η θέση και μπορεί να πέσει μία θέση αν χάσει και νικήσουν η Ουνικάχα Μάλαγα και η Γκραν Κανάρια. Η Ομπραντόιρο έχει εξασφαλίσει την παραμονή της και απλά ολοκληρώνει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Πάμε για τις πιθανότητες. Η Μπαρτσελόνα θα τερματίσει στην....

3η θέση: Αν νικήσει και χάσουν η Μπασκόνια και η Ιμπεροστάρ Τενερίφε

4η θέση: Αν νικήσει, νικήσει ταυτόχρονα η Μπασκόνια και χάσει η Ιμπεροστάρ Τενερίφε. Ή αν νικήσει, νικήσει η Ιμπεροστάρ Τενερίφε και χάσουν η Μπασκόνια και η Ουνικάχα Μάλαγα

5η θέση: Αν νικήσει, νικήσει και η Ιμπεροστάρ Τενερίφε και χάσει η Μπασκόνια ή η Ουνικάχα Μάλαγα (μία από τις δύο). Ή αν χάσει, νικήσει η Ιμπεροστάρ Τενερίφε και χάσουν η Ουνικάχα Μάλαγα και η Γκραν Κανάρια.

6η θέση: Αν νικήσει και νικήσουν επίσης η Μπασκόνια, η Ουνικάχα Μάλαγα και η Ιμπεροστάρ Τενερίφε. Ή αν χάσει και χάσουν επίσης η Ουνικάχα Μάλαγα, η Ιμπεροστάρ Τενερίφε και η Γκραν Κανάρια. Ή αν χάσει, νικήσει η Ουνικάχα και χάσει η Γκραν Κανάρια. Ή αν χάσει και νικήσουν Ιμπεροστάρ Τενερίφε και Γκραν Κανάρια και χάσει η Ουνικάχα Μάλαγα. Ή αν χάσει, χάσει και η Ουνικάχα Μάλαγα και νικήσουν τόσο η Ιμπεροστάρ Τενερίφε, όσο και η Γκραν Κανάρια.

7η θέση: Αν χάσει και νικήσουν η Ουνικάχα Μάλαγα και η Γκραν Κανάρια. Ή αν χάσει και χάσουν ακόμη οι Ουνικάχα Μάλαγα και Ιμπεροστάρ Τενερίφε κα ινικήσει η Γκραν Κανάρια.

Απουσίες: Αρκετοί απόντες και από τις δύο ομάδες: Φραν Καρδένας, Άνταμ Πέχατσεκ, Αλμπέρτο Κορμπάτσο από τους γηπεδούχους, Πάου Ρίμπας, Τζάστιν Ντόελμαν, Βίτορ Φαβεράνι από τους φιλοξενούμενους.

Γκραν Κανάρια- Μπιλμπάο (14/5,14.00)

Η Γκραν Κανάρια μπορεί να τερματίσει 5η, 6η ή 7η. Θα είναι 5η αν νικήσει και ταυτόχρονα νικήσει η... γειτόνισσα Ιμπεροστάρ Τενερίφε και χάσουν τόσο η Μπαρτσελόνα, όσο και η Ουνικάχα Μάλαγα. Θα είναι 6η αν νικήσει και χάσουν η Ουνικάχα Μάλαγα και η Ιμπεροστάρ Τενερίφε ή αν νικήσει, νικήσει και η Ουνικάχα Μάλαγα και χάσει η Μπαρτσελόνα. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα τερματίσει 7η. Η Μπιλμπάο δεν έχει τύχη να μπει στα playoffs. Πάμε να δούμε τις πιθανότητες της Γκραν Κανάρια για ....

Την 5η θέση: Αν νικήσει και νικήσει και η Ιμπεροστάρ Τενερίφε και χάσουν τόσο η Μπαρτσελόνα, όσο και η Ουνικάχα Μάλαγα

Την 6η θέση: Αν νικήσει και χάσουν η Ουνικάχα Μάλαγα και η Ιμπεροστάρ Τενερίφε. Επίσης, αν νικήσει και νικήσει η Ουνικάχα Μάλαγα και χάσει η Μπαρτσελόνα.

Την 7η θέση: Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις

Απουσίες: Ο Κάιλ Κούριτς της Γκραν Κανάρια ταλαιπωρήθηκε από μια γαστρεντερίτιδα και είναι αμφίβολος. Ο Σκοτ Μπάμφορθ από την Μπιλμπάο είναι εκτός, ενώ την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή του Μπόρχα Μενδία, οποίος τραυματίστηκε στον αγώνα με την Μπασκόνια (διάστρεμμα).

Μπασκόνια-Φουενλαμπράδα (14/5, 19.00)

Η Μπασκόνια μπορεί να τερματίσει από 2η ως 6η. Πάμε λοιπόν...

2η αν νικήσει και χάσει η Βαλένθια και η διαφορά της νίκης της με την ήττα των «πορτοκαλί» περνά τους 29 πόντους. Αν είναι ακριβώς 29 τώρα πηγαίνουμε σε άλλα κριτήρια.

3η αν νικήσει και νικήσει και η Βαλένθια. Ή αν νικήσει και η διαφορά νίκης και ήττας που λέγαμε προηγουμένως είναι κάτω από τους 29 πόντους. Ή αν χάσει και ταυτόχρονα χάσουν η Μπαρτσελόνα και η Ουνικάχα Μάλαγα.

4η αν χάσει και ταυτόχρονα χάσει η Μπαρτσελόνα και νικήσει η Ουνικάχα Μάλαγα. Και δεύτερη περίπτωση αν χάσει και χάσουν ακόμη η Ουνικάχα Μάλαγα, η Ιμπεροστάρ Τενερίφε και νικήσει η Μπαρτσελόνα

5η αν χάσει και νικήσουν η Μπαρτσελόνα και η Ουνικάχα Μάλαγα ή η Ιμπεροστάρ Τενερίφε.

6η αν χάσει και νικήσουν η Ουνικάχα Μάλαγα, η Ιμπεροστάρ Τενερίφε και η Μπαρτσελόνα

Η Φουενλαμπράδα θα αγωνιστεί στη Βιτόρια για τελευταία φορά φέτος και μετά... διακοπές.

Απουσίες: Ο Ράφα Λουθ και ο Τσέιζ Μπάντινγκερ είναι εκτός για την Μπασκόνια. Στους τραυματίες και ο Ιβάν Πάουνιτς, του οποίου τη θέση θα πάρει ο Νιέγκος Σίκιρας.

Ουνικάχα Μάλαγα – Σεβίλλη (14/5, 19.00)

Η Ουνικάχα Μάλαγα μπορεί να τερματίσει από 3η έως 7η και εξαρτάται Η Σεβίλλη από την άλλη παίζει την παραμονή της στην κατηγορία: Θέλουν νίκη και να ηττηθεί η Σαραγόσα. Πάμε να δούμε τις πιθανότητες για τους γηπεδούχους που θα τερματίσουν στην ...

3η θέση αν νικήσουν και χάσουν η Μπασκόνια και η Μπαρτσελόνα ή αν νικήσουν και ταυτόχρονα χάσει η Μπασκόνια και νικήσουν η Μπαρτσελόνα και η Ιμπεροστάρ Τενερίφε

4η θέση αν κάνουν το ίδιο (χάσουν ή νικήσουν) οι Μπασκόνια, Μπαρτσελόνα, Ιμπεροστάρ Τενερίφε και η Ουνικάχα Μάλαγα. Ή αν νικήσουν και ταυτόχρονα νικήσει η Μπασκόνια και χάσει η Μπαρτσελόνα. Ή αν νικήσουν, χάσει η Μπασκόνια και η Ιμπεροστάρ Τενερίφε και νικήσει η Μπαρτσελόνα.

5η θέση αν νικήσουν και νικήσουν επίσης οι Μπασκόνια και Μπαρτσελόνα και ταυτόχρονα χάσει η Ιμπεροστάρ Τενερίφε. Ή αν χάσουν, νικήσει η Μπαρτσελόνα και χάσει η Ιμπεροστάρ Τενερίφε.

6η θέση αν χάσουν και νικήσουν η Μπαρτσελόνα ή η Ιμπεροστάρ Τενερίφε. Ή αν χάσουν και μαζί χάσουν οι Μπαρτσελόνα και Γκραν Κανάρια ενώ ταυτόχρονα θα νικήσει η Ιμπεροστάρ Τενερίφε

7η θέση αν χάσουν και χάσει η Μπαρτσελόνα και ταυτόχρονα νικήσουν Ιμπεροστάρ Τενερίφε και Γκραν Κανάρια.

Απουσίες: Ο Άνταμ Βαζίνσκι είναι εκτός. Από τους φιλοξενούμενους θα απουσιάσει ο Μπόστιαν Νάχμπαρ, ενώ ο Κένι Τσέρι και ο Τομέου Ρίγκο είναι εκτός.

Σαραγόσα – Εστουδιάντες (14/5, 19.00)

Ενδιαφέρον για playoffs δεν υπάρχει στο συγκεκριμένο ζευγάρι. Υπάρχει όμως μεγάλο ενδιαφέρον για την παραμονή: Η Σαραγόσα θέλει τη νίκη για να εξασφαλίσει την παραμονή της. Αν χάσει και νικήσει η Σεβίλλη, θα σωθεί η Σεβίλλη.

Απουσίες: Ο Όντρεϊ Μπάλβιν της Εστουδιάντες είναι ο μοναδικός απόντας της αναμέτρησης

Βαλένθια – Μούρθια (14/5, 19.00)

Ο Φώτης Κατσικάρης και η ομάδα του μπορεί να κρίνουν αρκετά στην τελική κατάταξη, έχοντας ολοκληρώσει οι ίδιοι τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις. Η Βαλένθια αν νικήσει είναι σίγουρα δεύτερη. Θα είναι δεύτερη επίσης, αν χάσει και χάσει και η Μπασκόνια. Αν χάσει και νικήσει η Μπασκόνια θα είναι τρίτη.

Απουσίες: Οι Μάικ Τόμπεϊ, Σλάβα Κραβτσόφ, Όβιε Σοκό, Χουλεν Ολαϊθόλα είναι εκτός.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ