16.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Είναι διαφορετικό να είσαι ο Γκαγκαλούδης…

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης ήταν αυτός, που πρόσφερε στο Αιγάλεω ένα ήρεμο απόγευμα κόντρα στην Καλαμάτα, αλλά ένα συγκεκριμένο στιγμιότυπο του αγώνα έδειξε ξανά πως η αξία του είναι σπουδαία και όχι μόνο αγωνιστική.

Στα 40 του χρόνια και με όσα έχει κάνει στην καριέρα του, δεν έχει και τίποτα να αποδείξει αγωνιστικά. Το έδειξε και με την απόφασή του, να κοσμήσει με την παρουσία του τα παρκέ της Γ' Εθνικής, φτάνοντας σε συμφωνία με το Αιγάλεω, για να το στηρίξει στην προσπάθεια του να επανέλθει και να πρωταγωνιστήσει στα ελληνικά μπασκετικά δρώμενα. Τους λόγους, που οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση, άλλωστε, τους είχε εξηγήσει ενδελεχώς στο Basketa.gr.

Το τι μπορεί να κάνει, λοιπόν, ο Γιάννης Γκαγκαλούδης ως σεσημασμένος σκόρερ όλα τα χρόνια της καριέρας του, είναι γνωστό. Τρία δικά του τρίποντα χρειάστηκαν με αντίπαλο την Καλαμάτα, για να τη «σκοτώσει» στην τρίτη περίοδο, για να φτάσει το Σίτι σε μια άνετη επικράτηση με 77-60 και να μείνει αήττητο μετά από 10 αγώνες στον 1ο όμιλο της Γ' Εθνικής.

Ο «Γκάγκα», όμως, δε διακρίθηκε μόνο για αυτό. Στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, μια ιδιαίτερη φάση είχε πρωταγωνιστές αυτόν, καθώς και τον γκαρντ των «μελανόλευκων», Μιχάλη Μιχόπουλο. Ο τελευταίος, είχε δείξει αρκετό... τσαγανό σε μια δύσκολη έδρα, παρά το νεαρό της ηλικίας του, παίρνοντας πάνω του μερικές δύσκολες προσπάθειες, όταν η ομάδα του είχε «κολλήσει» επιθετικά. Μερικές προσπάθειες δεν ήταν εύστοχες και αυτό του έφερε μια νευρικότητα, με τον Γκαγκαλούδη μετά από λίγα δευτερόλεπτα να γυρίζει προς το μέρος του, να τον φωνάζει και να του κάνει ένα νεύμα να ηρεμήσει, κλείνοντάς του το μάτι.

Η κίνηση αυτή, πριν από οτιδήποτε άλλο, έδειχνε την εκτίμηση του πολύπειρου γκαρντ στον... τσαμπουκά του μικρού. Το έκανε, μάλιστα, εν ώρα αγώνα, ενώ θα μπορούσε απλά να συνεχίζει το παιχνίδι του. Τέτοιες κινήσεις, όμως, δείχνουν την ποιότητα του αθλητή, πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι και ο Γκαγκαλούδης έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές, ότι διαθέτει μπόλικη από αυτήν, αποτελώντας μια πολυτέλεια για την κατηγορία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ