26.4 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Είδηση που δεν είναι είδηση

«Εκτός ο Ρόμπερτς με Μιλάνο» ανέφερε το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Μία είδηση που δεν αντιμετωπίζεται πια ως είδηση γιατί πολύ απλά έπαψε να έχει τέτοια αξία ένας τραυματισμός, μία απουσία κάποιου ερυθρόλευκου παίκτη από τις υποχρεώσεις της ομάδας.

 

Για τον Αμερικανό, αυτή θα είναι μόλις η δεύτερη απουσία σε 16 –με το αυριανό- παιχνίδια όμως η λίστα των απόντων σε αυτό το πρώτο τρίμηνο ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Από τα 15 πρώτα παιχνίδια της Ευρωλίγκα συμμετοχή σε όλα είχαν μόνο οι Παπανικολάου, ΜακΛίν και Στρέλνιεκς. Τρεις από τους 15 του ρόστερ αν συνυπολογίσουμε και τον Τιλί. Τρεις έκαναν το 10/10 στη Stoiximan.gr Basket League με τους ΜακΛίν και Στρέλνιεκς να έχουν και πάλι θέση σε αυτήν την απρόσμενα μικρή λίστα και τον Τόμπσον να παίρνει τη θέση του Παπανικολάου.

 

Ο Γάλλος δεν πρόλαβε ακόμη να πατήσει στο παρκέ ως προς την Ευρωλίγκα –άλλωστε ο σοβαρός τραυματισμός του σημειώθηκε στην προθέρμανση του αγώνα της πρεμιέρας με την Μπασκόνια.

 

Μία διαφορετική κατηγορία παικτών είναι ο Μπόγρης και ο Τολιόπουλος που δεν έπαιξαν σε όλα τα ματς όχι λόγω προβλημάτων τραυματισμών αλλά για λόγους τακτικής κι επιλογής του προπονητή ενώ ο Ουίλτζερ ήρθε στην εξέλιξη της σεζόν.

 

 

Αυτοί όμως που έχασαν παιχνίδια λόγω σοβαρών ή λιγότερο σοβαρών τραυματισμών είναι:

 

*Αγραβάνης: Έπαιξε σε οχτώ από τα 15 της Ευρωλίγκα και σε πέντε από τα 10 του πρωταθλήματος αλλά θα χάσει την υπόλοιπη σεζόν.

 

*Μάντζαρης: Έχασε δύο ματς της Ευρωλίγκα και έπαιξε στα μισά του πρωταθλήματος.

 

*Μιλουτίνοφ: Έμεινε εκτός από τέσσερα παιχνίδια της Ευρωλίγκα ενώ δεν έπαιξε και σε άλλα τέσσερα του πρωταθλήματος

 

*Παπαπέτρου: Για τα δεδομένα του φετινού Ολυμπιακού μπορεί να θεωρηθεί «σιδερένιος» καθώς έχασε μόνο ένα παιχνίδι από κάθε διοργάνωση.

 

*Πρίντεζης: Δεν αποτελεί εξαίρεση στον φετινό κανόνα μένοντας εκτός από τρία ματς πρωταθλήματος κι άλλα τρία στην Ευρωλίγκα.

 

*Ρόμπερτς: Το αυριανό θα είναι το δεύτερο παιχνίδι που χάνει στην Ευρωλίγκα μετά από εκείνο με την Μπασκόνια στην πρεμιέρα. Μένοντας εκτός και από το ματς της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ θα φτάσει τις δύο απουσίες και στο πρωτάθλημα.

 

*Σπανούλης: Ο αρχηγός έχασε τους πρώτους δύο μήνες της σεζόν μαζί με έξι ματς πρωταθλήματος και πέντε της Ευρωλίγκα.

 

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης αρκεί να σημειώσουμε ότι στο αντίστοιχο σημείο της περσινής σεζόν οι μισοί παίκτες του ρόστερ (7/14) είχαν συμμετοχή και στα 15 παιχνίδια του πρώτου γύρου της Ευρωλίγκα ενώ πέντε είχαν συμμετοχή σε όλα τα ματς του πρωταθλήματος (10/10) κι άλλοι τρεις σε εννιά.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ