17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Δώρο από τον Ιτούδη στον ΠΑΟ!

Η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη έκανε το καθήκον της, αφού άλλωστε κυνηγάει κι αυτή την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, και με τη νίκη της στη Μόσχα επί της Νταρουσάφακα (95-85) "κλείδωσε" και μαθηματικά την παρουσία του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Άφησε δε την Νταρουσάφακα δύο νίκες πίσω από την όγδοη θέση και ψαλίδισε ακόμα περισσότερο τις ήδη περιορισμένες ελπίδες της.

Η ΤΣΣΚΑ είναι καλύτερη και πιο πλήρης ομάδα και το έδειξε από την αρχή του αγώνα. Με τον Ντε Κολό να ξεκινά φουριόζος πήρε το προβάδισμα, στη δεύτερη περίοδο το σταθεροποίησε σε διψήφια τιμή κι από εκεί και μετά έλεγξε πλήρως τον αγώνα, έχοντας φροντίσει να απενεργοποιήσει το πιο επικίνδυνο όπλο της Νταρουσάφακα, τον Ουαναμέικερ. Ο Ουίλμπεκιν προσπαθούσε φιλότιμα και στην τρίτη περίοδο με τη συνδρομή των Άντερσον, Μπατούκ και Μέρμαν η τουρκική ομάδα κατάφερε να κλείσει την ψαλίδα στους 6 πόντους (68-62), αλλά στο πρώτο πεντάλεπτο της τελευταίας περιόδου βγήκε μπροστά ο Τεόντοσιτς. Ο Σέρβος άρχισε τα... δικά του, η άμυνα σοβαρεύτηκε, η ΤΣΣΚΑ έτρεξε σερί 19-7, το σκορ έγινε 87-69 και τα πάντα τελείωσαν.

Ο καλός ο... Μίλος: Ο Μίλος Τεόντοσιτς είχε από την αρχή καλό ρυθμό. Απλώς φρόντιζε να οργανώνει περισσότερο αφήνοντας τους συμπαίκτες του το κομμάτι της εκτέλεσης. Όταν όμως στο τέλος της τρίτης περιόδου η Νταρουσάφακα προσπάθησε να φανεί επικίνδυνη, ο Σέρβος πήρε το όπλο του και "καθάρισε", τελειώνοντας τον αγώνα με 18 πόντους και 9 ασίστ. Η σπουδαία εμφάνιση του Τεόντοσιτς και η νίκη της ΤΣΣΚΑ, πάντως, αδίκησε τον Σκότι Ουίλμπεκιν, το χέρι του οποίου ήταν "καυτό" σκοράροντας 26 πόντους με 8/9 τρίποντα!

H γλώσσα των αριθμών: Με 10/20 τρίποντα και 27 ασίστ η ΤΣΣΚΑ δεν μπορεί να χάσει στη Μόσχα, ακόμα κι αν ο αντίπαλος, η Νταρουσάφακα εν προκειμένω, έχει πάρει 8 επιθετικά ριμπάουντ περισσότερα (12 έναντι 4).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ