21.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Δώδεκα αγωνιστικές για μια… μετακόμιση!

Ο Τζέιμς Ουάισμαν είναι ένας 18χρονος πιτσιρικάς με ύψος 2,16μ., που πολλοί λένε ότι μπορεί να φτάσει μέχρι και το νούμερο 1 του ντραφτ του 2020 στο ΝΒΑ και ακόμα περισσότεροι αισθάνονται σίγουροι ότι θα γίνει lottery pick (το mock draft του nbadraft.net τον έχει ήδη στο νούμερο 2). Άλλωστε, στα τρία παιχνίδια που έχει προλάβει να παίξει στη freshman χρονιά του στο πανεπιστήμιο του Μέμφις έχει μέσους όρους 19,7 πόντων και 10,7 ριμπάουντ, που πείθουν ότι οι προβλέψεις γι' αυτόν είναι απολύτως βάσιμες.

Εκείνο που δεν πρόβλεψε κανείς είναι ότι θα πλήρωνε κι αυτός την αρτηριοσκλήρωση του NCAA και την προσκόλληση των "εγκεφάλων" του σε μια εντελώς ανούσια τυπολατρία.

Ο Τζέιμς Ουάισμαν τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από 12 αγώνες (11 πλέον, αφού έχει ήδη μείνει έξω από έναν), επειδή αυτός και η μητέρα του έλαβαν πριν από δύο χρόνια, όταν ακόμα αγωνιζόταν στο γυμνάσιο, ένα ποσό 11.500 δολαρίων για να μετακομίσει! Αυτο το "έγκλημα" έκανε...

Πώς έχει η ιστορία όμως... Ο Ουάισμαν γεννήθηκε στο Νάσβιλ του Τενεσί και τα πρώτα γυμνασιακά του χρόνια τα πέρασε εκεί. Στη συνέχεια, όμως, αποφάσισε να φοιτήσει στο γυμνάσιο East High του Μέμφις, διότι εκεί ήταν προπονητής ο παλιός άσος του ΝΒΑ, Πένι Χαρνταγουέι, ο οποίος τον ήθελε πολύ και έκανε τα πάντα για να τον πείσει να πάει να παίξει γι' αυτόν.

Κι όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε τα πάντα. Του έδωσε μέχρι και 11.500 δολάρια για να μπορέσει να καλύψει τα έξοδα μετακίνησής του από το Νάσβιλ, όπου διέμενε, και εγκατάστασής του στο Μέμφις. Τα εισιτήρια και τη μετακόμιση δηλαδή...

Αυτά, λοιπόν, τα 11.500 δολάρια θεωρούνται σήμερα, δυο χρόνια μετά, από το NCAA αθέμιτη οικονομική ενίσχυση ενός αθλητή-φοιτητή. Έστω κι αν τα πήρε όταν ακόμα ήταν μαθητής γυμνασίου! Έστω κι αν ο Πένι Χαρνταγουέι είναι πλέον προπονητής του Ουάισμαν και στο πανεπιστήμιο του Μέμφις.

Το πρόβλημα όμως είναι άλλο. Ο Πένι Χαρνταγουέι είχε δωρίσει στο πανεπιστήμιο παλιότερα, πριν ακόμα εργαστεί σε αυτό, ένα ποσό ενός εκατομμυρίου δολαρίων για τη δημιουργία αθλητικού Hall of Fame. Αυτό τον έκανε να είναι χορηγός. Και σύμφωνα με τον κανονισμό του NCAA, οι χορηγοί δεν μπορούν να ενισχύουν οικονομικά κανέναν αθλητή-φοιτητή ούτε την οικογένειά του ούτε τους φίλους του!

Άρα ο Ουάισμαν έπρεπε να πληρώσει. Και θα καθήσει τώρα έξω από τα επόμενα 11 παιχνίδια της ομάδας του, ενώ καλείται να επιστρέψει τα 11.5000 δολάρια που έλαβε από τον σημερινό προπονητή του και να τα διαθέσει σε φιλανθρωπικές δωρεές. Δηλαδή, εκτός του ότι δεν θα παίζει, διαπομπεύεται κιόλας.

Για 11,5 χιλιάρικα...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ