24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Δύσκολη η απόφαση, δυσκολότερος ο δρόμος

Η απόφαση του ΠΑΟΚ να απομακρύνει τον κατά τεκμήριο ποιοτικότερο, τουλάχιστον σε τεχνικά χαρακτηριστικά, παίκτη του ήταν σαν ένα μικρό σοκ. Ο Κέβιν Ντίλαρντ ήταν η πρώτη χρονικά από όλες τις κινήσεις ξένων παικτών της ομάδας του καλοκαιριού. Ήταν η πρώτη επιλογή του ΠΑΟΚ για τη θέση του πόιντ γκαρντ. Ήταν αυτός στα χέρια του οποίου δόθηκαν τα κλειδιά της ομάδας.

Ο Ντίλαρντ επιλέχθηκε, με τον Ηλία Παπαθεοδώρου να πιστεύει στις ικανότητες του και να κλείνει τα αυτιά του σε όλα εκείνα που τον ακολουθούσαν από τις προηγούμενες ομάδες του. Εύλογα λοιπόν μπορεί κανείς να αναρωτηθεί κανείς πως μπορεί σε διάστημα ενός μόνο μήνα και εννιά αγώνων να έπαψε να πιστεύει στον Αμερικανό.

Στον ΠΑΟΚ δεν έδειξαν με το δάχτυλο τον Ντίλαρντ ως τον μόνο υπαίτιο της αποκαρδιωτικής ως τώρα πορείας. Εκτίμησαν ωστόσο ότι δεν μπορεί να τους βοηθήσει ούτε εκτελεστικά, ούτε δημιουργικά στον βαθμό τουλάχιστον που το χρειάζονταν. Ο Ντίλαρντ όμως έπαιξε εξαιρετικά στην προετοιμασία όπως και ολόκληρος ο ΠΑΟΚ. Μία άλλη «ανάγνωση» του θέματος θέλει τους παίκτες και μέσα σε αυτούς τον Ντίλαρντ, να αδυνατούν να προσαρμοστούν στα επτά νέα συστήματα που μπήκαν στο playbook της ομάδας με την απόκτηση του Κατσίβελη.

Ακόμη κι έτσι όμως, θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να προχωρήσει σε μία πιο προφανή και ίσως πιο ανώδυνη «καρατόμηση» αφού Τρις, Κλάσεν και Κρουμπάλι δεν έχουν δικαιώσει, ακόμη τουλάχιστον, την επιλογή τους. Με αυτό το ξεκάθαρο «mea culpa» λήφθηκε η δύσκολη απόφαση, ακολουθήθηκε ο δυσκολότερος δρόμος. Γιατί; Ο ΠΑΟΚ θα επιχειρήσει σε ένα βαθμό να πάει σε μια διαφορετική λογική παιχνιδιού και γι’ αυτό θα πορευτεί με τους υπάρχοντες άσους (Κόνιαρη, Κατσίβελη και τον Τσόχλα να επιστρέφει στο rotation) αποκτώντας ένα «2άρι» με πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Έχει ήδη προσεγγίσει και καταθέσει προσφορά σε δύο παίκτες –ο ένας αγωνίζεται σε άλλο Πρωτάθλημα αλλά μπορεί να μείνει ελεύθερος- επιζητώντας να βάλει στο παιχνίδι του έναν σταθερό σκόρερ, έναν σούτινγκ γκαρντ που θα του δίνει, βρέξει-χιονίσει- 10-15 πόντους. Εκεί εντοπίζεται η βασική έλλειψη του. Του λείπει δηλαδή ο παίκτης που θα βγει μπροστά, θα τραβήξει τους υπόλοιπους αλλά και θα τους εμπνεύσει αφού καλώς ή κακώς κανείς τους δεν είναι πρωταγωνιστής.

Η κίνηση για προσθήκη και ενός ψηλού μπαίνει προς το παρόν στον «πάγο» αφού η επικείμενη απόκτηση του γκαρντ με τη δεδομένη πια είσοδο του Χαραλαμπόπουλου που είναι έτοιμος να κάνει ντεμπούτο, θεωρούνται αρκετές σε πρώτη φάση. Αν έρθουν νίκες στα ματς της επόμενης εβδομάδας με την Τενερίφη και τον Άρη, το νέο πλάνο θα κερδίσει χρόνο.

Σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να μάθει να ζει με αυτήν την πίεση που μεγεθύνεται από εξωγενείς παράγοντες και παραμέτρους που προσμετρήθηκαν στις αποφάσεις του περασμένου Μαίου.

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ