22.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Δύο ρεκόρ 3ετίας απ’ τον ΠΑΟΚ

Η διακοπή του Πρωταθλήματος της Stoiximan.gr Basket League του Φεβρουαρίου και μετά την ήττα από την Κύμη, είχε βρει τον ΠΑΟΚ σε μειονεκτική θέση. Με ρεκόρ 8-8 είχε μπροστά του έξι ομάδες και θεωρητικά τουλάχιστον έμοιαζε «τελειωμένος» ως προς την 4άδα.

 

1,5 μήνα μετά η κατάσταση άλλαξε με την ομάδα τον Δικέφαλο να «τρέχει» σερί πέντε νικών που εκτός από την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση του, τον ανέβασαν και βαθμολογικά αφού στο τέλος της 21ης αγωνιστικής μπορεί να προκύψει ακόμη και τετραπλή ισοβαθμία στην 3η θέση με Λαύριο, ΑΕΚ και Προμηθέα. Με τις πέντε διαδοχικές νίκες –είχαν προηγηθεί εκείνες επί των Τρικάλων εντός, του Ρεθύμνου εντός, του Άρη εκτός και του Κολοσσού εκτός έδρας- ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε το μεγαλύτερο νικηφόρο σερί του στην τελευταία 3ετία.

 

Ένα τέτοιο σερί, πέντε δηλαδή νικών, είχε «τρέξει» από τις 11 Νοεμβρίου ως τις 16 Δεκεμβρίου επικρατώντας κατά σειρά του Άρη, του Ρεθύμνου, του Κολοσσού, του Κόροιβου και της ΑΕΚ.

 

 

Το μεγαλύτερο σερί που είχε στην περσινή σεζόν ήταν αυτό των τεσσάρων νικών (από τη 2η μέχρι και την 5η αγωνιστική) ενώ η τελευταία φορά –πριν το φετινό Πρωτάθλημα- που είχε ανάλογο σερί ήταν από τη 10η μέχρι και τη 14η αγωνιστική της σεζόν 2015-16. Τότε είχε νικήσει κατά σειρά το Λαύριο εκτός (62-78), τα Τρίκαλα εντός (82-67), τον Κόροιβο εκτός (65-75), την Καβάλα εντός (71-60) και την ΑΕΚ εντός έδρας (79-75).

 

Το προηγούμενο μεγαλύτερο νικηφόρο σερί του ήταν εκείνο στο τέλος της κανονικής περιόδου της σεζόν 2014-15 όταν νίκησε στα έξι τελευταία παιχνίδια του, σερί που έφτασε στις επτά επιτυχίες με την επικράτηση επί του Ρεθύμνου στον πρώτο προημιτελικό των πλέι οφ.

 

Ο ΠΑΟΚ έφτασε σε ένα ακόμη ρεκόρ 3ετίας μέσα από το χθεσινό παιχνίδι με τον Κόροιβο, αυτό της μεγαλύτερης διαφοράς αφού νίκησε τον αντίπαλο του με 29 πόντους (92-63). Η μεγαλύτερη διαφορά με την οποία επιβλήθηκε ενός αντιπάλου του πέρσι ήταν οι 17 πόντοι (με Δόξα Λευκάδας, Κύμη και το Λαύριο στα πλέι οφ) και πρόπερσι οι 20 (74-54 τον Αρκαδικό). Η προηγούμενη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του στο Πρωτάθλημα ήταν εκείνη της σεζόν 2014-15 όταν επιβλήθηκε των Τρικάλων στην Πυλαία με 105-73 (32).

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ