19.4 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Δύο ομάδες, μία wild card

Η Άλμπα Βερολίνου νίκησε την Όλντενμπουργκ με 79-68, προηγείται πλέον με 2-0 στην ημιτελική σειρά των γερμανικών πλέι οφ και με μία νίκη ακόμα θα προκριθεί στους τελικούς, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα βρει μπροστά της την Μπάγερν. Εκτός αυτού, θα εξασφαλίσει και το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα, αφού ο Μπερτομέου και το επιτελείο της Βαρκελώνης έχουν αποφασίσει να δώσει διετές συμβόλαιο στην Μπάγερν, ενώ εξασφαλισμένη θέση στην Ευρωλίγκα έχει και η πρωταθλήτρια Γερμανίας (ή η φιναλίστ στην περίπτωση που τον τίτλο πάρει η Μπάγερν).

Σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι γνωστές οι 17 από τις 18 ομάδες της διοργάνωσης της επόμενης σεζόν: 

- 11 με δεκαετές συμβόλαιο (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Εφές, Φενερμπαχτσέ, ΤΣΣΚΑ, Μιλάνο, Μακάμπι, Ζαλγκίρις)

- 2 με διετές συμβόλαιο (Μπάγερν, Βιλερμπάν)

- η κάτοχος του Eurocup, Βαλένθια

- ο πρωταθλητής της Αδριατικής Λίγκας, Ερυθρός Αστέρας

- η φιναλίστ της VTB League, Χίμκι

- η πρωταθλήτρια Γερμανίας ή η φιναλίστ εφόσον η Μπάγερν πάρει τον τίτλο (Άλμπα ή Όλντενμπουργκ).

Αν λοιπόν η Άλμπα πάρει το εισιτήριο ως πρωταθλήτρια ή φιναλίστ της Μπουντεσλίγκα, κάτι που είναι το πιο πιθανό αυτή τη στιγμή, μένει μία κενή θέση για να συμπληρωθούν οι 18. Θα καλυφθεί με wild card και όπως όλα δείχνουν, φαβορί για να την πάρουν είναι δύο ομάδες:

Η Παρτιζάν Βελιγραδίου ή η Ούνιξ Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη.

Όλες οι πληροφορίες από την Ευρώπη συντείνουν στο ότι αυτές οι δύο θα διεκδικήσουν ως το τέλος τη wild card, με τις πιθανότητες αυτή τη στιγμή να είναι μοιρασμένες. Άλλωστε και ο Τζόρντι Μπερτομέου δήλωσε πρόσφατα πως η όποια απόφαση δεν πρόκειται να ληφθεί πριν από τα μέσα Ιουλίου.

Αν πάντως γίνει η έκπληξη και παρά το 2-0 υπέρ της η Άλμπα αποκλειστεί από τους τελικούς των γερμανικών πλέι οφ, τότε το πιθανότερο είναι ότι θα πάρει αυτή τη wild card, αφού ο Μπερτομέου την θέλει πολύ στη διοργάνωση, και του χρόνου στην Ευρωλίγα θα παίξουν τρεις γερμανικές ομάδες: η Μπάγερν, η Άλμπα και η Όλντενμπουργκ, που σε αυτό το σενάριο θα είναι είτε φιναλίστ είτε πρωταθλήτρια.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ