16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δύο ιστορικά ρεκόρ για την ΑΕΚ στο BCL

Η άνετη στο δεύτερο ημίχρονο επικράτηση επί της Λιετκαμπέλις, πέραν του ότι της επέτρεψε να κρατάει στα χέρια της την πρωτιά του ομίλου, ήρθε για την ΑΕΚ μέσα από δύο επιδόσεις που συνιστούν ρεκόρ για την παρουσία της στο Basketball Champions League, στα συνολικά 51 παιχνίδια της δηλαδή στη διοργάνωση. Ήταν εκείνες του ποσοστού με το οποίο εκτέλεσε στα δίποντα και των ασίστ.

 


Η ΑΕΚ ήταν πολύ αποτελεσματική από μέση και κοντινή απόσταση εκτελώντας με το εντυπωσιακό 70% στα δίποντα (28/40). Είναι η υψηλότερη επίδοση της στην τριετία της στο Basketball Champions League. Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι έγινε η 9η στο φετινό BCL που είχε επίδοση 70%+. Κορυφαία παραμένει εκείνη της Νίζνι κόντρα στη Λε Μαν όταν εκτέλεσε με 76,9% (20/26). Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση της, ήταν το 66,6% που είχε στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ντιζόν (22/33).

 


Στις δύο πρώτες σεζόν της στο BCL, η ΑΕΚ δεν πλησίασε αυτές τις επιδόσεις. Η κορυφαία, περσινή επίδοση της ήταν το 63,63% του εκτός έδρας παιχνιδιού με την Ολίμπια Λουμπλιάνα (21/33) και η προπέρσινη το 65,85% (27/41) κόντρα στη Σαρλερουά.

 


Η επίδοση των δίποντων συνδέεται ασφαλώς με τη μεγάλη επίδοση των 28 ασίστ που αποτελεί επίσης ρεκόρ 3ετίας για την “Ένωση”. Η προηγούμενη καλύτερη φετινή, ήταν εκείνη των 23 που είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ντιζόν. Στις δύο πρώτες σεζόν της διοργάνωσης, η ΑΕΚ δεν ξεπέρασε τις 24 ασίστ. Τόσες είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Ρόσα Ράντομ της περσινής περιόδου ενώ στη σεζόν 2016-17 είχε από 22 στα εντός έδρας παιχνίδια με τη Σολνόκι και τη Γιουβέντους.

 


 


Στο παιχνίδι με τη Λιετκαμπέλις καταγράφηκαν 13 κλεψίματα στη στατιστική της ΑΕΚ που ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση της. Τόσα είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με την Μπάμπεργκ.

 


Ρεκόρ περιόδου είναι για την ΑΕΚ και οι 19 πόντοι που πήρε στον αιφνιδιασμό. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση της ήταν οι 15 που είχε στο εκτός έδρας ματς με τη Νίμπουρκ.

 


Στον αντίποδα αρνητικό ρεκόρ περιόδου, όση σημασία και αν είχε αυτό, συνιστούν τα πέντε επιθετικά ριμπάουντ της ΑΕΚ κόντρα στους Λιθουανούς. Είχε από έξι στο εντός έδρας ματς με την Μπάμπεργκ και στο εκτός έδρας ματς με τη Χάποελ.

 


Στατιστικά το ματς στη Λιθουανία, ήταν το καλύτερο από τα 13 της ΑΕΚ στο φετινό BCL. Αυτό δείχνουν οι 116 βαθμοί του ομαδικού ranking αφού η προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση της ήταν οι 108 του εκτός έδρας παιχνιδιού με τη Νίμπουρκ. Με τους 116 βαθμούς ισοφάρισε την καλύτερη περσινή επίδοση της στη διοργάνωση, αφού τόσους είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ολίμπια Λουμπλιάνα.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ