24.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Δύο αδέλφια και… 56 πόντοι!

Τα αδέλφια Γκιζόγιαννη έκαναν «θραύση» την τελευταία Κυριακή, με τον Ανδρόνικο και τον Σωκράτη να «διαλύουν» τις άμυνες της Ολυμπιάδας Λεχαίου και του ΒΑΟΛ Χίου, δείχνοντας το δρόμο για τον Κεραυνό Αιγίου και την Έξω Παναγίτσα αντίστοιχα.

Το ότι η οικογένεια Γκιζόγιαννη κουβαλά μαζί της... πολλά κιλά μπάσκετ, είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια. Μία πολύ γρήγορη ματιά στις επιτυχίες της, μπορεί να το επιβεβαιώσει. Ο Ανδρόνικος, 35 ετών σήμερα, ήταν από τους παίκτες που βοήθησαν την ΑΕΚ να γυρίσει στη Stoiximan.gr Basket League, τον Εθνικό και τον Αίολο Αστακού να πραγματοποιήσουν σπουδαίες σεζόν στην Α2, περνώντας και από άλλους επίσης σπουδαίους συλλόγους, σαν τον Απόλλωνα Πατρών, την Ολύμπια Λάρισας και το Αιγάλεω.

Ο Σωκράτης, 36 ετών, βοήθησε την Κύμη να κερδίσει την άνοδό της στη μεγάλη κατηγορία το 2016 κι έχει συνδέσει, αρκετά περισσότερο από τον αδερφό του, το όνομά του με την Εύβοια, κυρίως λόγω της ΑΓΕ Χαλκίδας, ομάδα από την οποία ξεκίνησε και ο Ανδρόνικος (η οικογένεια, άλλωστε, προέρχεται από τη Μαλεσίνα). Δεν μπορούμε να παραλείψουμε επίσης την αξιοσημείωτη διαδρομή του σε Μακεδονικό, Ρέθυμνο, Τρίκαλα, Αρκαδικό, Ηράκλειο και Χολαργό. Με την φανέλα του Αρκαδικού, μάλιστα, είχε καταφέρει κάποτε να αναδειχθεί σε τέταρτο σκόρερ της Α2, ενώ με εκείνη του Ηρακλείου σε πρώτο σκόρερ της Β' Εθνικής.

Τα δύο αδέλφια συνεχίζουν ακόμη και σήμερα, συνδυάζοντας... 71 χρόνια ζωής μαζί, να κάνουν επίδειξη μπασκετικών ικανοτήτων, «οπλισμένοι» με τη σπουδαία εμπειρία που συγκέντρωσαν αμφότεροι στις εθνικές κατηγορίες, για να βοηθήσουν τον Κεραυνό Αιγίου (Ανδρόνικος) και την ΑΕΕ Παναγίτσας (Σωκράτης), να πετύχουν τους στόχους τους, που τη δεδομένη στιγμή είναι η παραμονή στη Γ' Εθνική.

Τη 18η αγωνιστική, άλλωστε, οι δυο τους μαζί κατάφεραν να φτάσουν μαζί τους 56 πόντους! Ο Ανδρόνικος είναι από τους παίκτες που οδηγούν τον Κεραυνό προς την ανασυγκρότηση, μετά τις «αναταραχές» του τέλους του 2017, και κόντρα στην Ολυμπιάδα Λεχαίου είχε 30 πόντους με δύο τρίποντα. Με το αποτέλεσμα αυτό κι ένα παιχνίδι στα Μελίσσια να εκκρεμεί, ο Κεραυνός αυτή τη στιγμή καταφέρνει, στην χειρότερη περίπτωση, να ισοβαθμίσει με την Νέα Ιωνία στη 9η θέση, με τη 10η να οδηγεί σε μπαράζ υποβιβασμού.

Εξίσου ουσιώδης ήταν και η επιτυχία της Έξω Παναγίτσας, με τον Σωκράτη να «σκοτώνει» με 26 πόντους και δύο τρίποντα τον ΒΑΟΛ Χίου. Η ευβοϊκή ομάδα, είναι επίσης ένατη αυτή τη στιγμή μαζί με την Νίκη Αμαρουσίου και στην παρούσα φάση, προσπαθεί επίσης να αποφύγει το μπαράζ.

Κάπου εδώ, βέβαια, ερχόμαστε στο εξής συμπέρασμα: επειδή πολλές φορές η μοίρα φέρνει κάποια γεγονότα, που στην αρχή... φαίνονται σαν αστεία, τα δύο αδέλφια ενδέχεται στο τέλος αυτής της χρονιάς να «κονταροχτυπηθούν», με στόχο μία θέση στην επόμενη Γ' Εθνική. Μέχρι τότε, βέβαια, θα επιχειρούν με την ηγετική τους παρουσία, να σώσουν την κατάσταση για τις ομάδες τους, ώστε να αποφευχθεί για αμφότερους αυτό το σενάριο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ