18.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Δυσαρέσκεια για Ντίξον!

Η απουσία του Μάικλ Ντίξον από τον πρώτο αγώνα της ΑΕΚ για τα πλέι οφ με το Ρέθυμνο λόγω ενοχλήσεων στη μέση αναδεικνύεται ως σύνθετο ζήτημα στο εσωτερικό της Ένωσης. Διότι, καθώς φαίνεται και το basketa.gr είναι σε θέση να γνωρίζει, το πρόβλημα δεν είναι μόνο ιατρικό, αλλά αφορά και συμπεριφορές.

Οι σχετικές δηλώσεις του Σωτήρη Μανωλόπουλου αμέσως μετά τον αγώνα με το Ρέθυμνο ήταν πολύ προσεκτικές και σε όποιον τις διαβάσει προσεκτικά, γεννώνται υποψίες ότι κάτι δεν πάει καλά. Στην ερώτηση γιατί δεν έπαιξε ο Ντίξον και πότε θα επιστρέψει, ο προπονητής της ΑΕΚ ξεκινά την απάντησή του εκφράζοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη του στο ιατρικό επιτελείο της ομάδας και τους φυσιοθεραπευτές τονίζοντας πως κάνουν καταπληκτική δουλειά. Λες και το αμφισβήτησε ποτέ κανείς αυτό. Όμως ο Μανωλόπουλος είχε λόγο που το έκανε αυτό.

Την περασμένη Παρασκευή κι αφού είχαν περάσει τρεις ημέρες κατά τις οποίες ο Ντίξον παραπονιόταν ότι είχε μυικό σπασμό στη μέση και δεν έκανε προπόνηση, υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, η οποία όμως δεν έδειξε απολύτως τίποτα. Ιατρικώς ήταν εντάξει. Συνέχιζε ωστόσο να παραπονιέται ότι πονάει. Μάλιστα ήταν αυτός που ζήτησε από τον Μανωλόπουλο να μην παίξει την Κυριακή. Σε πολλές ανάλογες περιπτώσεις και ειδικά αν πρόκειται για αγώνες πλέι οφ, παίκτες σφίγγουν τα δόντια και αγωνίζονται. Δεν μπορείς πάντως να απαιτείς από όλους να έχουν την ίδια αντοχή στον πόνο. Γι' αυτό, ο προπονητής της ΑΕΚ δήλωσε με προσοχή:

"Δεν μπορώ να ελέγξω αν ο παίκτης πονάει. Πρέπει να το σεβαστώ. Δεν θέλω ο παίκτης να πονάει στον αγώνα, οπότε έπρεπε να τον προστατεύσω". Και έκλεισε τη σχετική δήλωσή του με νόημα: "Δεν ξέρω ούτε εγώ αν θα παίξει στο επόμενο παιχνίδι".

Τα παραπάνω λόγια προδίδουν μια δυσπιστία προς τον Ντίξον. Θα λέγαμε, προχωρώντας το λίγο περισσότερο, ότι στην ΑΕΚ υπάρχει δυσαρέσκεια για τη συμπεριφορά του Αμερικανού. Διότι, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το basketa.gr, συνέβη και κάτι άλλο τις τελευταίες ημέρες. Παρότι ο παίκτης επέμενε ότι πονούσε στη μέση, το Σάββατο, παραμονή του αγώνα με το Ρέθυμνο, δεν έκανε τις θεραπείες που του είχε συστήσει ο φυσιοθεραπευτής προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του! Κι αυτό πλέον αγγίζει τα όρια της αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς και δικαιολογεί τη δυσαρέσκεια. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που η ΑΕΚ έσπευσε νωρίτερα μέσα στη σεζόν να ανανεώσει το συμβόλαιό του και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Το ερώτημα πλέον είναι αν θα παίξει ο Μάικλ Ντίξον στο επόμενο παιχνίδι με το Ρέθυμνο. Θα συνεχίσει να πονά; Κι αν υποχωρήσει ο πόνος, θα τον υπολογίζει ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ή θα τον θέσει στο περιθώριο εν είδει παραδειγματισμού; Αν επικρατήσει η δεύτερη λογική πάντως, τότε το μέλλον του Ντίξον στην ΑΕΚ θα γίνει ιδιαιτέρως αμφίβολο...

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ