20 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δυνατό τεστ για τον Ολυμπιακό

Η Ευρωλίγκα δήλωσε "We're back" στο Κάουνας και σήμερα θα επαναλάβει αυτό το "Επιστρέψαμε" και από τη Βαλένθια με ένα δεύτερο τουρνουά. Το ελληνικό ενδιαφέρον δηλώνει το "παρών" και εδώ, αφού μετά τον Παναθηναϊκό που αγωνίστηκε στη Λιθουανία, ο Ολυμπιακός έρχεται να πατήσει παρκέ στη Βαλένθια, μαζί με την οικοδέσποινα ομάδα, τη Βιλερμπάν και την Μπάγερν Μονάχου.

Οι "ερυθρόλευκοι" θα αντιμετωπίσουν σήμερα (15/9) τη Βιλερμπάν του Τόνι Πάρκερ και θα το πράξουν χωρίς τον Λιβιό Ζαν Σαρλ, ο οποίος υπέστη τράβηγμα στον δικέφαλο του αριστερού του ποδιού. Έτσι ο ίδιος θα χάσει την ευκαιρία να αγωνιστεί απέναντι στην πρώην ομάδα του και ο Γιώργος Μπαρτζώκας να τον δει στην πράξη σε ένα δυνατό φιλικό. Αντίθετα, κανονικά αναμένεται να αγωνιστεί ο Χασάν Μάρτιν, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε και από τις 10/9 έχει επιστρέψει στις προπονήσεις.

Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η Βιλερμπάν έχουν μόνο θετικά αποτελέσματα στα φιλικά που έχουν δώσει μέχρι τώρα. Οι Γάλλοι έχουν ένα 5-0. Και οι δύο ομάδες επίσης θα δώσουν το πρώτο τους φιλικό εκτός των τειχών από τη διακοπή της Ευρωλίγκας και μετά.

Το δικό του ενδιαφέρον έχει και το έτερο ζευγάρι του τουρνουά με τον Αντρέα Τρινκιέρι να βρίσκεται στο τιμόνι της Μπάγερν Μονάχου πλέον, η οποία έχει προχωρήσει σε πολλές αλλαγές στο ρόστερ της. Οι Γερμανοί ηττήθηκαν στο πρώτο φιλικό, αλλά συνέχισαν με δύο νίκες. Η Βαλένθια συνεχίζει για τρίτη σεζόν με τον Χαουμέ Πονσαρνάου. Στους αγώνες προετοιμασίας έχει δείξει ένα ιδιαίτερα καλό πρόσωπο! Βάνια Μαρίνκοβιτς και Κλέμεν Πρέπελιτς θα απουσιάσουν από το τουρνουά εξαιτίας τραυματισμών. Ανάμεσα στα νέα πρόσωπα είναι οι Μάρτιν Χέρμανσον, Νίκολα Κάλινιτς και Ντέρεκ Ουίλιαμς.

Το πρόγραμμα του τουρνουά

15/9

18.30 Βιλερμπάν – Ολυμπιακός

21.00 Βαλένθια – Μπάγερν Μονάχου

16/9

18.30 Μικρός τελικός

21.00 Τελικός



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ