25.7 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Δρακόντεια μέτρα στην Πάτρα!

Όποιος καεί στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι. Μετά το καπνογόνο που έπεσε στον αγωνιστικό χώρο του "Δημ. Τόφαλος" το Σάββατο και κόστισε στην ΑΕΚ την ποινή αποκλεισμού της έδρας της για μία αγωνιστική, τα μέτρα ασφαλείας ενόψει του τέταρτου αγώνα της σειράς με τον Προμηθέα, που θα γίνει και πάλι στην Πάτρα το βράδυ της Τετάρτης, θα είναι δρακόντεια.

Η οργανωμένη μετακίνηση οπαδών απαγορεύεται δια ροπάλου και μάλιστα, για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει, θα γίνονται έλεγχοι από την εθνική οδό, έξω από την Πάτρα! Μετά τη συσκέψη που έγινε την Τρίτη για τα μέτρα ασφαλείας, η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"H AEK BC ανακοινώνει, ότι μετά από σύσκεψη των Μέτρων τήρησης τάξης, η οποία διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο «Δ. Τόφαλος» ελήφθη η παρακάτω (της 04/06) απόφαση:

«Απαγορεύεται η οποιαδήποτε οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων - οπαδών της Κ.Α.Ε. ΑΕΚ για το κλειστό γυμν/ριο Δ. ΤΟΦΑΛΟΣ, κατά τη διεξαγωγή του αγώνα καλαθοσφαίρισης, για το πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών (Basket League), αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019, μεταξύ των ομάδων ΚΑΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ – ΚΑΕ ΑΕΚ, την Τετάρτη 05/06/2019 και ώρα 21:00΄, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην υπ’ αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΟΑ/ΔΕΑΕΑ/ΤΕΑΔ/295270/9976/414/266 (ΑΔΑ: 7ΖΗΤ4653Π4-ΨΧΣ) από 04/06/2019 Απόφαση κ. Υφυπουργού Πολιτισμού και αθλητισμού.

Στο εθνικό οδικό δίκτυο περιοχής δικαιοδοσίας Δ.Α. ΑΧΑΪΑΣ , καθώς και στο αστικό δίκτυο της Πάτρας, σε ικανή απόσταση από το κλειστό γυμν/ριο Δ. ΤΟΦΑΛΟΣ, θα πραγματοποιούνται έλεγχοι από Αστυνομικές δυνάμεις και σε περίπτωση που διαπιστώνεται οργανωμένη – ομαδική μετακίνηση φιλάθλων της ΚΑΕ ΑΕΚ, κατά παράβαση της παραπάνω μνημονευόμενης Απόφασης κ. Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, της παρούσας Απόφασης και του άρθρου 41 Δ του Ν. 2725/1999, ως προσετέθη με άρθρο 7 του Ν. 4049/2012 , θα διενεργούνται σε βάρος των συμμετεχόντων, των διοργανωτών, των οδηγών και των ιδιοκτητών των λεωφορείων οι επιβαλλόμενες Αστυνομικές και Δικονομικές ενέργειες, προκειμένου επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις».

Χωρίς κόσμο ο πέμπτος αγώνας (αν χρειαστεί)

Στο μεταξύ η ΑΕΚ κατέθεσε στο ΑΣΕΑΔ την προσφυγή κατά της απόφασης, με την οποία τιμωρείται η έδρα της, χρησιμοποιώντας ως βασικό επιχείρημα το ότι δεν μπορεί να ευθύνεται από τη στιγμή που απαγορευόταν η οργανωμένη μετακίνηση των οπαδών και η ΚΑΕ όχι μόνο δεν είχε διαθέσει εισιτήρια ή προσκλήσεις σε κανέναν, αλλά είχε εκδώσει και ανακοίνωση την προηγούμενη του αγώνα, με την οποία καλούσε τους οπαδούς να μην πάνε στην Πάτρα.

Η προσφυγή αναμένεται να εκδικαστεί την Πέμπτη και στην ΑΕΚ ελπίζουν ότι το ΑΣΕΑΔ θα εκδώσει άμεσα την απόφασή του. Ακόμα όμως κι αν την εκδώσει την Πέμπτη το βράδυ και είναι απαλλακτική για την ΑΕΚ, εφόσον χρειαστεί να γίνει πέμπτος αγώνας με τον Προμηθέα, θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Διότι ο ΕΣΑΚΕ προγραμματίζει να τον διεξαγάγει την Παρασκευή και για να εφαρμοστεί η όποια δικαστική απόφαση, θα πρέπει να έχουν περάσει 48 ώρες από την έκδοσή της. Άρα το ΟΑΚΑ δεν προλαβαίνει να... ανοίξει τις πόρτες του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ