15.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δομπρογιάννης: «Δεν τα καταφέραμε»

Η ένατη θέση που κατέκτησε η Εθνική Ελλάδας Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20, στο Τελ Αβίβ, δεν ικανοποιεί τα μέλη της.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πλήρωσε την ήττα του από τη Γερμανία, στον πρώτο νοκ άουτ αγώνα του επί ισραηλινού παρκέ, και δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στη διοργάνωση. Ο Θανάσης Δομπρογιάννης έδωσε πολλές «μάχες» κάτω από το καλάθι και κατάφερε να κερδίσει πολλές εξ αυτών, κάνοντας συνήθως αθόρυβη δουλειά. «Η ένατη θέση δεν μας ευχαριστεί», παραδέχθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και η άποψή του συγκλίνει με όλων στην αποστολή. «Είχαμε δυνατότητες για κάτι καλύτερο, το πιστεύουμε αυτό, αλλά το γεγονός παραμένει πως δυστυχώς δεν τα καταφέραμε».

Για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του στη «γαλανόλευκη» το να τερματίσουν μόλις ένα σκαλοπάτι πίσω από τον όγδοο ήταν ο στόχος που τους έδωσε τις νίκες όταν βρέθηκαν στο γκρουπ για τις θέσεις κατάταξης 9-16. «Όταν αποκλειστήκαμε από τη Γερμανία το κίνητρό μας ήταν να τελειώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το τουρνουά, όπως κι έγινε. Στον αγώνα με τους Γερμανούς πληρώσαμε την έλλειψη συγκέντρωσης και αποτελεσματικότητας. Ήταν οι κυριότεροι παράγοντες της ήττας πιστεύω», συμπλήρωσε ο 20άχρονος φόργουορντ της Δάφνης Δαφνίου.

Εν τέλει, η ένατη θέση είναι εκείνη που γράφτηκε στα βιβλία της ιστορίας, με τους νεαρούς διεθνείς να παίρνουν μια πολύτιμη «αποσκευή» στην επιστροφή τους από το Ισραήλ. «Με όλα τα παιδιά είμαστε κάτι περισσότερο από απλά μια ομάδα. Δεθήκαμε, ήρθαμε κοντά και στο να δημιουργηθεί αυτό το κλίμα βοήθησε και όλο το τεχνικό επιτελείο», κατέληξε ο Θανάσης Δομπρογιάννης, ο οποίος τελείωσε στο τουρνουά έχοντας κατά μέσο όρο 3,9π. και 2,3 ριμπάουντ σε 17.6’, δίνοντας πολύτιμες λύσεις στον προπονητή του, Γιώργο Λιμνιάτη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ