18.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Διχασμένος ο Ουίλιαμς, στο 50-50 η επιστροφή του

Αναποφάσιστος δηλώνει ο Λου Ουίλιαμς αναφορικά με το εάν θα πάρει μέρος στην επανέναρξη του ΝΒΑ, στις 30 Ιουλίου στο Ορλάντο.

Η διοργανώτρια αρχή έχει δώσει προθεσμία μίας εβδομάδας στους παίκτες να αποφασίσουν εάν θα μεταβούν στη Φλόριντα, για να αγωνιστούν στην επανεκκίνηση της φετινής αγωνιστικής περιόδου που διακόπηκε τον περασμένο Μάρτιο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Ο 33χρονος γκαρντ των Λος Άντζελες Κλίπερς δεν έχει καταλήξει στην απόφασή του, με τις πιθανότητες να δώσει το παρών στην Disney World να είναι προς το παρόν μοιρασμένες.

Από τη μία είναι η εξάπλωση του ιού COVID-19 που δεν έχει περιοριστεί στις ΗΠΑ, με την περιοχή που έχει επιλεχθεί για να διεξαχθούν όλα τα εναπομείναντα ματς να έχει αυξημένα κρούσματα. Από την άλλη, η πρόσφατη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεσότα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις τάξεις των παικτών, που απειλούν με εποχή ώστε να στείλουν μήνυμα κατά των φαινομένων αστυνομικής βίας και ρατσισμού.

Ο Λου Ουίλιαμς προβληματίζεται κυρίως για το δεύτερο. Όπως ανέφερε: «Ο λόγος για τον οποίο κάποια από τα παιδιά υποστηρίζουν την τάση να μην παίξουν είναι γιατί, βασικά, δεν θέλουν να αποσπάσουν την προσοχή του κόσμου. Για εμάς το μόνο κέρδος εάν δεν παίξουμε είναι ότι θα διατηρήσουμε το μυαλό όλων στη... μάχη απέναντι στο φυλετικό ρατσισμό. Αυτή η επιστροφή πρόκειται να συμβεί σε έξι εβδομάδες, ο κόσμος ίσως χρειάζεται να επουλώσει τις πληγές του. Μπορεί να μας χρειάζεται στο γήπεδο. Αλλά εάν μαύρα παιδιά ή μαύροι ενήλικες ή οποιοσδήποτε βιώσει την αστυνομική βαρβαρότητα και δολοφονείται κι εμείς παραμένουμε πολύ εκνευρισμένοι δεν ξέρω εάν θα είναι προτεραιότητα να ντυθούμε και να βρεθούμε στο παρκέ».

Συμπληρώνοντας, εξήγησε: «Θα φαίνεται σαν να μη μας ενδιαφέρει τι γίνεται. Εφόσον γυρίσουμε στο γήπεδο, πόσο χώρο θα έχουμε για να εκφράσουμε την άποψή μας και τη στήριξή μας σε όλη την κοινωνία; Μπορούμε να έχουμε πάνω στη φανέλα το "Black Live Matters"; Μπορεί στο παρκέ να υπάρχει αυτό το μήνυμα, με σκοπό να χρησιμοποιήσουμε τη "δύναμή" μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο; Είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες για το τι θα κάνω. Θα είμαι ειλικρινής, είμαι στο 50-50. Η κατάσταση είναι περίεργη και κανείς δεν ξέρει ποια είναι η σωστή απόφαση. Όλοι προσπαθούμε να καταλάβουμε. Έχουμε βέβαια και μια δουλειά και πρέπει να βγάλουμε τα προς το ζην για την οικογένειά μας. Είναι μια κρίσιμη στιγμή, προσπαθούμε να βρούμε την ισορροπία».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ