25.2 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

“Διφήφιος” ο Παπαγιάννης

Οι Κινγκς δεν ίδρωσαν και πολύ για να κερδίσουν τους Σανς με τον Γιώργο Παπαγιάννη να σημειώνει τους 13 από τους 129 πόντους της ομάδας του. “Καθάρισαν” με Ολεϊντίπο οι Θάντερ, σίγουρα πέμπτοι οι Χοκς. 

Η αναμέτρηση ανάμεσα στους Κινγκς και τους Σανς ήταν αδιάφορη ως προς την βαθμολογική θέση καθώς αμφότερες οι ομάδες δεν θα παίξουν στα playoffs. Για τον Γιώργο Παπαγιάννη όμως, δεν ήταν και δεν θα μπορούσε να είναι έτσι, από την στιγμή που η πορεία του μόνο ανοδική είναι. Και συνεχίζει! Στο εύκολο 129-104, ο νεαρός σέντερ έπαιξε για 26 λεπτά, διάστημα στο οποίο σημείωσε 13 πόντους, κατέβασε εφτά ριμπάουντ ενώ είχε μία ασίστ και μία τάπα. Μάλιστα, με το τέλος της πρώτης περιόδου, ήταν ο πρώτος σκόρερ των Κινγκς με εφτά πόντους ενώ στο ημίχρονο είχε εννέα. 

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ έκανε το ρεκόρ και τώρα παίρνει τις ανάσες τους ενόψει playoffs, με τον Βίκτορ Ολεϊντίπο να είναι o… αντικαταστάτης του. Ο 24χρονος γκαρντ των Θάντερ σκόραρε 20 πόντους αλλά δεν είναι τόσο η παραγωγική του βραδιά όσο το γεγονός πως τους τελευταίους δύο τους έβαλε στα -6.3 δευτερόλεπτα για το τέλος κάνοντας το 100-98 επί των Τίμπεργουλβς. Εξαιρετικός και ο Ντομάντας Σαμπόνις με 19 πόντους και εννέα ριμπάουντ, ενώ από τους “Λύκους” ο Καρλ-Άντονι Τάουνς είχε 26 πόντους και 12 ριμπάουντ με τον Άντριου Γουίγκινς να ακολουθεί με 18 αλλά ήταν αρκετά άστοχος. Τόσο που το ξεκίνημα τον βρήκα να έχει 1/11 σουτ και το φινάλε, να αστοχεί στο τρίποντο της νίκης. 

Οι Χοκς δεν είχαν κανένα πρόβλημα να επιβληθούν των Χόρνετς με 103-76, αποτέλεσμα που τους χάρισε την πέμπτη θέση στην Ανατολή και στα playoffs θα αντιμετωπίσουν τους Γουίζαρντς, Ο Ντουάιτ Χάουαρντ είχε 19 πόντους και 12 ριμπάουντ για τα “Γεράκια” που πανηγύρισαν την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους. 

Οι Λέικερς επικράτησαν των Πέλικανς με 108-96 και έφτασαν τις πέντε συνεχόμενες νίκες, κάτι που είχε να συμβεί από το… 2013. Έξι παίκτες των “Λημναίων” ήταν διψήφιοι με τον Μέττα Γουόρντ Πις να είναι ο πρώτος σκόρερ(!) με 18 πόντους και να τον ακολουθούν οι Μπράντον Ίνγκραμ και Τζόρνταν Κλάρκσον με 15. 

Οι Νάγκετς πέρασαν από το Ντάλας με 109-91 επειδή είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και επειδή μοίρασαν 31 ασίστ. Δέκα εξ αυτών τις μοίρασε ο Τζαμάλ Μάρεϊ και οκτώ ο Γκάρι Χάρις ο οποίος ήταν και ο πρώτος σκόρερ με 20 πόντους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ