16.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Διστακτικός ο Τζόρνταν για τη Dream Team!

Τώρα που δεν έχει αγωνιστική δράση και δεν ξέρουμε πότε θα έχουμε ξανά, έχουμε αρχίσει να σκαλίζουμε το παρελθόν για να έχουμε με κάτι να ασχολούμαστε. Κι επειδή όσο σκαλίζεις, όλο και κάτι βρίσκεις, εσχάτως έχουν έρθει στο φως κάποια πικάντικα παρασκήνια από παλιά, που εξακολουθούν να κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Με αφορμή το ντοκιμαντέρ "Last Dance" του ΝΒΑ ξαναζήσαμε την κόντρα των Μπουλς με τους Πίστονς, η οποία καλά κρατεί ακόμα, αν κρίνει κανείς από όσα λένε σήμερα ο Τζόρνταν, ο Λαϊμπίρ και άλλοι. Με αυτή την κουβέντα που άνοιξε, όμως, μάθαμε και κάτι ακόμα. Ότι ο Μάικλ Τζόρνταν δεν ήταν και τόσο "ζεστός" στην αρχή να συμμετάσχει στη πρώτη και αυθεντική Dream Team, που εκπροσώπησε τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992! Στην πρώτη ομάδα από επαγγελματίες του ΝΒΑ, που έπαιξε ποτέ σε ολυμπιακό τουρνουά.

Ο Ροντ Θορν, που ήταν μέλος της επιτροπής που επέλεξε εκείνη την ομάδα και είχε διατελέσει τζένεραλ μάνατζερ των Μπουλς ως το 1985, άρα ήταν εκείνος που είχε επιλέξει στο ντραφτ το Τζόρνταν, αποκάλυψε σήμερα σε ραδιοφωνικές δηλώσεις του τι είχε συζητήσει τότε με τον M.J.:

"Εγώ τηλεφώνησα στον Τζόρνταν. Και στην πρώτη μας κουβέντα, μου είπε πως δεν ήξερε αν ήθελε να παίξει στην εθνική ομάδα ή όχι, γιατί είχε παίξει κι άλλη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1984 στο Λος Άντζελες με προπονητή τον Μπόμπι Νάιτ. Αλλά κάναμε κι άλλες συζητήσεις μετά. Και στο τέλος μου είπε: "Ξέρεις κάτι; Θα το κάνω".

Στην ίδια συνέντευξη ο Θορν απέρριψε κατηγορηματικά τη θεωρία που κυκλοφορεί εσχάτως, με αφορμή και το "Last Dance", ότι ο Τζόρνταν ήταν αυτός που "έκοψε" από τη Dream Team τον Αϊζάια Τόμας, επειδή δεν του έδωσε το χέρι μετά το τέλος των τελικών της Ανατολής το 1991.

"Δεν συζητήσαμε απολύτως τίποτα με τον Τζόρνταν που να ήταν σχετικό με τον Αϊζάια Τόμας, τελεία και παύλα. Το όνομα του Αϊζάια δεν αναφέρθηκε ποτέ. Τώρα, αν ειπώθηκε πράγματι κάτι τέτοιο, θα το είπε σε κανέναν άλλον", είπε ο Θορν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ