20.9 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Διπλό deja vu για Σούλη και Άρη

Σε μία προπονητική διαδρομή που αύριο θα συμπληρώσει 41 χρόνια, αφού έκανε ντεμπούτο ως προπονητής στις 4 Νοεμβρίου 1978, είναι λογικό ο Σούλης Μαρκόπουλος να έχει ζήσει σχεδόν τα πάντα. Μεταξύ αυτών και εκκινήσεις όπως αυτή που κάνει φέτος με τον Άρη. Στην πραγματικότητα ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ σε παιχνίδια Πρωταθλήματος -το χθεσινό με τον Κολοσσό ήταν το 708ο- ζει ένα διπλό deja vu. Δεν έχει απλά την αίσθηση ότι βρέθηκε ξανά στη θέση στην οποία βρίσκεται με τον Άρη, αλλά το έχει περάσει δύο φορές με διαφορά 10 ακριβώς χρόνων. Μία με τον Άρη και μία με τον ΠΑΟΚ.

 


Ήταν στην εκκίνηση της περιόδου 1999-2000 όταν όντας και πάλι στον πάγκο του Άρη, η ομάδα του μπήκε στο Πρωτάθλημα με τέσσερις ήττες στις έξι πρώτες αγωνιστικές. Η συνέχεια δεν ήταν καλύτερη αφού στην 11η αγωνιστική ο απολογισμός του Άρη ήταν 3-8, γεγονός που τον οδήγησε στην πόρτα της εξόδου για να τον διαδεχτεί ο Χρήστος Μαγκώτσιος με ενδιάμεσο τον Γιώργο Δοξάκη ως υπηρεσιακό.

 


Ακριβώς 10 χρόνια μετά, στην περίοδο 2009-10, ο Μαρκόπουλος πέρασε από την ίδια στενωπό αλλά ως προπονητής του ΠΑΟΚ. Όπως φέτος με τον Άρη άρχισε το Πρωτάθλημα με πέντε ήττες στις έξι πρώτες αγωνιστικές. Η μοναδική μάλιστα νίκη του στις έξι πρώτες “στροφές” του Πρωταθλήματος ήταν επί του Άρη και συνοδεύτηκε από τη μεγαλύτερη διαφορά που έχει καταγραφεί στα ντέρμπι “αιωνίων” της Θεσσαλονίκης (83-48). Το 1-5 όμως έδωσε τη θέση του σε ένα 14-6 μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, με τον Δικέφαλο μάλιστα να χάνει στην ισοβαθμία την 4η θέση από τον Πανελλήνιο.

 


Το ερώτημα πια που προκύπτει είναι πια θα είναι η συνέχεια για τον 70χρονο προπονητή. Εκείνη της σεζόν 1999-2000 ή της σεζόν 2009-10;

 


Το ίδιο ερωτηματικό υπάρχει και για τον ίδιο τον Άρη αφού βρέθηκε δύο φορές στο ίδιο ρεκόρ αλλά η κατάληξη της προσπάθειας του ήταν διαφορετική. Είχε αρχίσει με 1-5 στις έξι πρώτες αγωνιστικές στη σεζόν 2001-02 για να ακολουθήσει ένα ρεκόρ 8-12 στις υπόλοιπες 20 αγωνιστικές, για να περιοριστεί στη 10η θέση και να μείνει εκτός πλέι οφ.

 


Τα κατάφερε καλύτερα 10 χρόνια μετά. Πέντε ήττες σε έξι παιχνίδια αλλά στις πρώτες επτά αγωνιστικές -σε Πρωτάθλημα 13 ομάδων- ήταν και ο απολογισμός της περιόδου 2011-12 αλλά μέτρησε στη συνέχεια ρεκόρ 10-8, για να τερματίσει στην 7η θέση και εντός πλέι οφ.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ