25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

«Διπλό» τι δύσκολο πράγμα

Ο Παναθηναϊκός παίζει ένα από τα τελευταία του χαρτιά για πρόκριση στα Κανάρια Νησιά κόντρα στην Γκραν Κανάρια (28/2, 22.00), στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας.

Με απολογισμό μία νίκη στα πρώτα δέκα παιχνίδια μακριά από το ΟΑΚΑ το έργο της ελληνικής ομάδας είναι εκ των προτέρων δύσκολο. Κι αυτό διότι οι «πράσινοι» έχουν συνηθίσει να χάνουν όποτε φεύγουν εκτός «σπιτιού». Η Γκραν Κανάρια δεν αποτελεί σε καμία των περιπτώσεων μεγαθήριο. Το πρόβλημα όμως είναι το ίδιο «τριφύλλι» και η νοοτροπία που έχει εκτός έδρας. Θα αλλάξει αυτό απόψε; Η απάντηση κοντά στα μεσάνυχτα.

Τα πλάνα

Στα αγωνιστικά νέα των αντιπάλων, ο Ρικ Πιτίνο είδε τον Ντεσόν Τόμας να μην ακολουθεί την αποστολή λόγω ίωσης που τον ταλαιπωρεί. Ο Αμερικανός φόργουορντ αποτελεί τον τελευταίο καιρό την πιο αξιόπιστη επιθετική επιλογή, με διαφορά από τον δεύτερο συμπαίκτη του. Παράλληλα ο 66χρονος κόουτς δεν υπολογίζει εδώ και καιρό στον Νίκο Παππά ο οποίος θα χάσει τη σεζόν, αλλά και στον Ματ Λοτζέσκι ο οποίος υπέστη θλάση πριν τρεις εβδομάδες, αλλά ακόμα κανείς δεν ξέρει πότε θα είναι ξανά διαθέσιμος.

Για τους γηπεδούχους, αμφίβολος είναι ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Κιμ Τιλί, ενώ κανονικά στη διάθεση του Βίκτορ Γκαρσία  τους θα βρίσκονται οι νεοφερμένοι Τζέφερσον και Ουίλι. Αντίθετα εκτός θα είναι και ο σέντερ Πατσέσνικς.

Ο Παναθηναϊκός τον τελευταίο καιρό είναι βελτιωμένος, αλλά όχι σε επίπεδα που... τρομάζει τους αντιπάλους. Είναι χαρακτηριστικό ότι με τον Πιτίνο στο «τιμόνι» έχει 4-0 εντός έδρας, αλλά έχει 0-5 εκτός. Από την άλλη, οι Ισπανοί έχουν μόνο μία νίκη στους έντεκα τελευταίους αγώνες τους και μοιραία έχουν μείνει πολύ πίσω στη βαθμολογία.

Τα «κλειδιά»

Αν ο Παναθηναϊκός θέλει να έχει τύχη θα πρέπει να φροντίσει για ένα βασικό πράγμα. Να μην επιτρέψει το γρήγορο ρυθμό που θα προσπαθήσει να επιβάλλει η Γκραν Κανάρια. Αν δεν τα καταφέρει θα φύγει για μία ακόμα φορά με σκυμμένο το κεφάλι και θα κάνει ένα ακόμα βήμα προς τον... γκρεμό του αποκλεισμού. Τα ριμπάουντ έρχονται σε... δεύτερη μοίρα, ενώ για τα τρίποντα δεν γίνεται ούτε λόγος, καθώς πλέον οι «πράσινοι» έχουν αποδεχτεί ότι είναι μέτρια ομάδα στο σουτ και ψάχνουν κυρίως άλλες λύσεις για να σκοράρουν.

Οι προπονητές

Ο Ρικ Πιτίνο έφτασε στην Αθήνα στα τέλη Δεκέμβρη και προσπαθεί να βελτιώσει τα πράγματα. Προς το παρόν έχει κατορθώσει να το πετύχει μόνο εντός έδρας κι αυτό είναι κάτι που θέλει να το αλλάξει. Ωστόσο υπάρχουν και τακτικές αλλαγές με τη προσπάθεια να φαίνεται σε όσους παρακολουθούν σταθερά την ομάδα.

Ο Βίκτορ Γκαρσία από την άλλη αντικατέστησε τον Σάλβα Μαλδονάδο και κατόρθωσε να οδηγήσει την ομάδα του σε ακόμα χειρότερες μέρες. Παρ' όλα αυτά δύσκολα θα απομακρυνθεί από τον πάγκο φέτος, αλλά με την εικόνα που παρουσιάζει η Γκραν Κανάρια μόνο με... θαύμα θα συνεχίσει του χρόνου.

Οι «σφυρίχτρες»

Ο Ουκρανός Μπόρις Ρίζικ, ο Λετονός Όλεγκς Λάτισεφς και ο Βρετανός Έντουαρντ Ουντιάνσκι θα είναι οι τρεις διαιτητές που θα διευθύνουν την αναμέτρηση. Οι δύο πρώτοι είναι γνωστοί τα τελευταία χρόνια και είναι ρέφερι που βρίσκονται κάθε χρόνο στα Φάιναλ Φορ. Ο Παναθηναϊκός έχει κακό προηγούμενο με τον Λάτισεφς ο οποίος ουκ ολίγες φορές έχει σφυρίξει εχθρικά το «τριφύλλι», ενώ δεν ισχύει το ίδιο για τον Ρίζικ που θεωρείται διαιτητής ο οποίος... κόβει το καρπούζι στη μέση. Ο τρίτος της παρέας είναι παντελώς άγνωστος διαιτητής κι αποτελεί μία από τις πιο φρέσκες επιλογές του Ρίτσαρντ Στόουκς.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο αντίπαλοι έχουν παίξει μόνο μία φορά. Την τρίτη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός του Τσάβι Πασκουάλ νίκησε με χαρακτηριστική άνεση την Γκραν Κανάρια με 102-87.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ