21.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Διπλό τετράδας ο Ηφαιστος στο Περιστέρι

Με νικηφόρο πέρασμα από το Περιστέρι έκλεισε ο Ηφαιστος το 2019 και η επικράτησή  του με 79-75 φέρνει τους νησιώτες σε τροχιά τετράδας. Οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες στις 8 νίκες, με τον Ηφαιστο βέβαια να έχει πλέον προβάδισμα μεταξύ τους και το Περιστέρι να γνωρίζει την δεύτερη συνεχόμενη ήττα του μετά από αυτήν στην Ρόδο και να αναζητά τρόπους... φρεκαρίσματος αφού οι απουσίες στους ψηλούς έχουν "σκάσει" τους εναπομείναντες" και πιθανώς ανακατέματος της τράπουλας στο ρόστερ. Η άμυνα ήταν το κλειδί της επικράτησης του Ηφαιστου, αφού αφόπλισε για τρία δεκάλεπτα τα όπλα του Περιστερίου που όμως δεν τα παράτησε ποτέ και από το -15 στο 35', έφτασε στο καλάθι στα 30'' πριν την λήξη του αγώνα χωρίς όμως να καταφέρει να ολοκληρώσει την μεγάλη ανατροπή. Στα 6'' ο Βασιλόπουλος αστόχησε σε τρίποντο, στην συνέχεια ο Γκίλμπερτ με βολές σφράγισε το ματς.

Ο Ηφαιστος έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενος με 25-24 έχοντας καταφέρει το απίστευτο, να σκοράρει 21 πόντους με 7/11 τρίποντα!

Το Περιστέρι είχε περισσότερους τρόπους επιθετικής έκφρασης, αλλά και πρωταγωνιστές και έτσι στο 18' πήγε στο +9, 40-31, αλλά την τελευταία λέξη στο ημίχρονο την είπε ο Ηφαιστος μειώνοντας μέχρι το 40-38 που άφηνε ορθάνοιχτους λογαριασμούς.

Ο Ηφαιστος πήγε το ματς στην σκληρή άμυνα και αφόπλισε όλα τα όπλα του Περιστερίου στην τρίτη περίοδο, είχε τον Μάριο Λιτλ να τον οδηγεί στην επίθεση και επικρατώντας και στις δύο πλευρές του γηπέδου, έφτασε στο +11, 49-60 στο 28' και έκλεισε στο +5, 55-60 έχοντας επιβάλλει τον ρυθμό του.

Το σερί 10-0 του Ηφαιστου στα πρώτα πέντε λεπτά της τελευταίας περιόδου ήταν το... κερασάκι στην τούρτα για τους παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου και ουσιαστικά έκρινε το παιχνίδι αφού όσο κι αν το Περιστέρι δεν τα παράτησε και ξεκίνησε μεγάλη αντεπίθεση, δεν πρόλαβε να καλύψει την απόσταση.

ΚΡΥΟ ΑΙΜΑ: Ο Μάρκους Γκίλμπερτ δεν είχε μεγάλη συμμετοχή στον αγώνα, όμως, στο φινάλε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος τον είχε στο παρκέ και αυτός με 6/6 βολές όταν η μπάλα... ζύγιζε πολύ, κράτησε την νίκη στα χέρια της ομάδας του.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ευστοχία του Ηφαιστου στα τρίποντα ήταν εξωπραγματική στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα σε όλον τον αγώνα και το..... ήταν μια επίδοση που στήριξε την προσπάθειά του για την μεγάλη επιτυχία.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ