28.9 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Διπλό ρεκόρ περιόδου από τον Παππά

Επειτα από τρεις συνεχόμενες εντός έδρας ήττες σε ματς σειράς τελικών (μία πρόπερσι και δύο πέρσι) ο Παναθηναϊκός πήρε το παιχνίδι του ΟΑΚΑ και ισοφάρισε τη σειρά με τον Ολυμπιακό στο 1-1.

 

Ο κορυφαίος της νίκης του Παναθηναϊκού, βάσει των αριθμών τουλάχιστον, συγκαταλέγεται ασφαλώς ο Νίκος Παππάς που έκανε την πιο παραγωγική εμφάνιση του στο φετινό Πρωτάθλημα με 16 πόντους –είχε 15 στην πρεμιέρα με τον Προμηθέα.

 

Ήταν η δεύτερη φορά στο φετινό Πρωτάθλημα που ο Παππάς κέρδισε τον άτυπο τίτλο του MVP του Παναθηναϊκού μετά το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κόροιβο. 20 βαθμούς στο ranking είχε και στο εντός έδρας ματς με τα Τρίκαλα.

 

Τα πέντε λάθη δεν αρκούν για να επισκιάσουν την υπόλοιπη προσφορά του Νικ Καλάθη που πέραν των οχτώ πόντων και των τριών ασίστ, μάζεψε 10 ριμπάουντ που συνιστούν ατομικό ρεκόρ περιόδου. Είχε εννιά στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κόροιβο, ενώ έμεινε ένα ριμπάουντ μακριά από το ρεκόρ καριέρας του.

 

Εννιά δευτερόλεπτα έμεινε στο παρκέ ο Αντώνης Φώτσης για να κάνει την 349η εμφάνιση του στην Basket League «πιάνοντας» στη 18η θέση της σχετικής λίστας τον Νίκο Κούβελα.

 

Στην 6η θέση των ξένων παικτών με τα περισσότερα ματς Πρωταθλήματος με τους «πράσινους» βρίσκεται πλέον ο Τζέιμς Γκιστ. Έκανε το 126ο παιχνίδι του, ξεπέρασε τον Γιασικεβίτσιους (125) και έφτασε τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα.

 

Στη 18η θέση της ίδιας λίστας με 66 ματς είναι πια ο Τζέιμς Φελντέιν που άφησε πίσω του τον Στέφαν Λάσμε.

 

Στην πρώτη 20άδα των ξένων ριμπάουντερ του Παναθηναϊκού με τα δύο που είχε σήμερα και φτάνοντας τα 195 (ξεπέρασε τον Ζάρκο Πάσπαλι) μπήκε ο Κρις Σίνγκλετον. Παράλληλα ο Αμερικανός μπήκε και στην πρώτη 10άδα των ξένων μπλοκέρ των «πράσινων». Η σημερινή τάπα του ήταν η 25η και με αυτήν προσπέρασε τον Πάτρικ Φέμερλινγκ.

 

Σε ομαδικό επίπεδο…

 

*Σημαντικό ρόλο στη νίκη του Παναθηναϊκού διαδραμάτισαν τα τρίποντα. Σουτάροντας με 53,33% (8/15) μάλιστα, σημείωσε ρεκόρ περιόδου για τα εντός έδρας παιχνίδια του. Είχε 48,14% (13/27) κόντρα στον Κόροιβο.

 

*Στον αντίποδα ισοφάρισε τη χειρότερη φετινή επίδοση του με τα 19 αμυντικά ριμπάουντ όσα είχε και στο αντίστοιχο ματς της κανονικής περιόδου.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ