21.2 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Διπλό πρόκρισης της Εφές στο Κάουνας

Η Εφές πήρε μεγάλη νίκη μετά από συναρπαστικό ματς στο Κάουνας, με 76-68 επί της Ζαλγκίρις κι έμεινε σε θέση ισχύος σε ό,τι αφορά την υπόθεση πρόκριση, εξανεμίζοντας ουσιαστικά τις ελπίδες των Λιθουανών.

Το ματς είχε μεγάλες διακυμάνσεις και... κατέληξε σε ένα αμφίροοπο τελευταίο δεκάλεπτο. Στο 35' η Ζαλγίρις ήτα μπροστά με 68-65 όμως ακολούθησε ένα 11-0 των Τούρκων, που τους έφερε στο 76-68 και ουσιαστικά τους εξασφάλισε τη νίκη.

Η Εφές άρχισε δυνατά προηγήθηκε με 12-4, όμως, η Ζαλγκίρις ανέβασε την πίεση στην άμυνα, έκλεψε, έτρεξε κι έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενη με 22-17.

Οι Λιθουανοί είχαν πάρει φόρα ξέφυγαν με 11 πόντους, 36-25 στο 15', αλλά η Εφές με τη δική της αμυντική βελτίωση μείωσε στο 44-41 του ημιχρόνου. 

Στο 25' η Εφές ήταν μπροστά με 58-50 και έδειχνε να οδεύει σε άνετη νίκη, όμως οι εναλλαγές των σερί έφεραν το 59-60 του δεκαλέπτου και τελικά όλα κρίθηκαν στο τελευταίο πεντάλεπτο.

ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ: Ο Τζέισον Γκρέιντζερ δεν είχε συμμετοχή στο τελικό σερί νίκης της Εφές, όμως,  νίκη χωρίς αυτόν δεν θα ερχόταν ποτέ. Ο Αμερικανός ήταν τρομερός και μόνος στο πρώτο ημίχρονο, όταν σκόραρε 20 πόντους και κρατούσε την Εφές στο ματς, έφτασε συνολικά τους 25 και αποτέλεσε το στήργιμα στο, μεγάλο, κακό διάστημα της ομάδας του.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Είναι ελάχιστες οι διαφορές στις στατιστικές επιδόσεις των δύο ομάδων για να σταθείς σε κάποια από αυτές ως καταλυτική ια την εξέλιξη του αγώνα. Το 11-0 στο τελευταίο πεντάλεπτο για την Εφές όμως, "μιλάει" από μόνο του για την κατάληξη που είχε η αναμέτρηση.

Δείτε τα στατιστικά του γώνα ΕΔΩ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ