19.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Διπλό πρόκρισης της Βαλένθια μέσα στο Μόναχο (vid)

Σ' ένα κάκιστο ποιοτικά παιχνίδι, η Βαλένθια πέτυχε σημαντική νίκη μέσα στην έδρα της Μπάγερν Μονάχου με 66-59.

Το συγκρότημα του Χάουμε Πονσαρνάου με αυτή τη νίκη πάτησε πολύ γερά τα πόδια του στην οκτάδα, εκμεταλλευόμενο την εντός έδρας ήττα της Φενέρμπαχτσε από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ κι ανεβαίνοντας στην έβδομη θέση με ρεκόρ 12-12. Στον αντίποδα, οι Βαυαροί αποτελούν μία από τις πιο απογοητευτικές ομάδες της Ευρωλίγκας και συγκατοικούν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (7-17).

Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι για 35 λεπτά, όμως στο φινάλε οι φιλοξενούμενοι «έσφιξαν» την άμυνά τους και ξέφυγαν 60-52, χωρίς να κοιτάξουν ποτέ ξανά πίσω, φτάνοντας στο τελικό 66-59. 

ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ: Ο Μάικ Τόμπεϊ ήταν εξαιρετικός για τους νικητές τελειώνοντας το παιχνίδι με 11 πόντους και 6 ριμπάουντ. Άλλωστε δεν υπήρξε κάποιος ο οποίος έκανε πιο λαμπερή εμφάνιση από τον Αμερικανό σέντερ. Για την ομάδα του Όλιβερ Κόστιτς που έπαιξε πάλι αποκρουστικό μπάσκετ, ο Γκρεγκ Μονρό με 15 πόντους και 6 ριμπάουτν έμοιαζε κάποιες στιγμές να παλεύει μόνος του.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σχεδόν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες οι δύο αντίπαλοι ισορρόπησαν. Παρ' όλα αυτά η διαφορά έγινε από το τραγικό ποσοστό των γηπεδούχων στα τρίποντα (3/22, 13,6%), την ώρα που οι «νυχτερίδες» εκτέλεσαν με 10/31 (32,3%).

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ