21.3 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

“Διπλό” με… κατενάτσιο ο Ερυθρός Αστέρας

Το μπάσκετ δεινοπάθησε στο Καζάν, κατ' ανάγκη έδρα του αγώνα Ζενίτ - Ερυθρού Αστέρα, με τους Σέρβους να φεύγουν νικητές με σκορ 65-58 από τον χειρότερο αγώνα της διοργάνωσης , σίγουρα μέχρι τώρα και πιθανότατα μέχρι τέλους. Ο Αστέρας που βρίσκεται σε περίοδο σημαντικών αλλαγών στο ρόστερ του πήγε με στόχο να χαλάσει το παιχνίδι, το κατάφερε απέναντι σε μια ομάδα που έτσι κι αλλιώς έχει αδυναμίες και πανηγύρισε την έβδομη νίκη του που τον κρατάει σε τροχιά πρόκρισης.

Οι Σέρβοι έλεγξαν το πρώτο δεκάλεπτο πηγαίνοντας σε ένα χαμηλό τέμπο και το έκλεισαν προηγούμενοι με 20-16 με τον Μπάρον να έχει σκοράρει ήδη δέκα πόντους.

Η Ζενίτ βρήκε τρόπο να ανεβάσει στροφές, άρχισε το δεύτερο δεκάλεπτο με σερί 13-0 και πήγε στο 29-20, το +9 το πέτυχε και δεύτερη φορά, με Πονκρασόφ και Χόλινς να την οδηγούν, όμως ο Αστέρας παρά τα δέκα λάθη που έκανε στο ημίχρονο αντέδρασε με τον Μπράουν και μείωσε στο 40-37 του ημιχρόνου.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να χαλάσουν τον ρυθμό του αγώνα και στην τρίτη περίοδο, εγκλώβισαν τελείως τους Ρώσους και τον Μπάρον  να σκοράρει κατά ριπάς πήραν προβάδισμα με 44-49 στο 28' και έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +4, 51-47 έχοντας κρατήσει τον αντίπαλο σε παραγωγικότητα 7 πόντων!

ΚΙ ΟΜΩΣ, ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ: Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και κανονικά θέλει πολλούς πρωταγωνιστές για να νικήσεις. Σήμερα όμως τίποτα δεν ήταν κανονικό στο τραγικό αυτό παιχνίδι και έτσι αρκούσε... ενάμισις παίκτης, ο εκπληκτικός Μπίλι Μπάρον (26π.) μαζί με τον Λορέντζο Μπράουν Μπράουν για να οδηγήσουν επιθετικά την ομάδα τους στην νίκη σκοράροντας 45 πόντους μαζί!

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Τα 9/28 δίποντα της Ζενίτ και κυρίως, οι 7+11 πόντοι της σε τρίτη και τέταρτη περίοδο, εξηγούν τα πάντα για την εξέλιξη και την κατάληξη του παιχνιδιού.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ