17.3 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Διπλό με Γκός ο ΠΑΟΚ

Με ηγέτη τον Φίλ Γκός, ο ΠΑΟΚ με το...καλησπέρα της σειράς με τον Προμηθέα έφυγε με το διπλό από την Πάτρα (81-79) και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση της 3ης θέσης.

Το παιχνίδι ήταν θρίλερ μέχρι το τέλος κόντρα σε δύο ομάδες που άφησαν το στίγμα τους εφέτος στο πρωτάθλημα και έδειξαν εξαιρετικά στοιχεία. Με αποτέλεσμα η συνέχεια να αναμένεται ακόμα πιο συναρπαστική και να είναι πιθανόν να κριθεί ακόμα και στα πέντε παιχνίδια.

Και να φανταστεί κανείς ότι αυτή είναι μια σειρά χωρίς κανένα ουσιαστικά όφελος, πλην του γοήτρου.

Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, αλλά οι Πατρινοί γύρισαν κάποια στιγμή τον αγώνα και είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο τέλος, αλλά ο Πράδερ αστόχησε στη δεύτερη βολή του (στα 11'') με την οποία θα διαμόρφωνε το 80-80.

Το φάουλ που έκαναν γρήγορα έφερε τον Τζόουνς στις βολές, αλλά ο Αμερικανός του ΠΑΟΚ αστόχησε στη δεύτερη (σκορ 79-81) και έτσι έδωσε ξεχωριστό σασπένς στην τελευταία φάση του αγώνα στα 6''. Αλλά η πάσα του Νίκου Γκίκα στα πλάγια έφυγε μέσα από τα χέρια του Φαγέ και μαζί και η τελευταία πιθανότητα για τη νίκη των γηπεδούχων οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας, σωστά όπως φάνηκε, ένα φάουλ πάνω στον Φαγέ στην προηγούμενη φάση.

Πάντως ο Προμηθέας άγγιξε ένα μικρό θαύμα, καθώς έμεινε μέσα στο παιχνίδι ως στο τέλος παρά τα σοβαρά προβλήματα τραυματισμών που συνεχίζονται να πλήττουν την ομάδα της Πάτρας. Ο Χρήστος Σαλούστρος βγήκε νοκ άουτ στην τελευταία προπόνηση της Παρασκευής, ενώ ο Ελις, μπόρεσε να παίξει λιγότερο από πέντε λεπτά καθώς αντιμετώπισε και αυτός θέμα τραυματισμού ενώ οι γηπεδούχοι είχαν και την απουσία του Μιλόσεβιτς που επίσης - όπως και ο Σαλούστρος - δεν έπαιξε καθόλου.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν από την αρχή το προβάδισμα και εκμεταλλεύτηκαν παράλληλα το γεγονός ότι οι Πατρινοί αναγκαστικά έπαιζαν πολύ από την περιφέρεια (λόγω των απουσιών) και δεν είχαν καθόλου καλά ποσοστά.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 30-18 στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου, και είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα   

 Ομως ο Προμηθέας με σερί 9-0 μείωσε σε 33-34 με κύριο εκφραστή τον Πράδερ για να κλείσει το ημίχρονο ο ΠΑΟΚ προηγούμενος με 43-40.

 Ο Προμηθέας παρά τις απουσίες και την αστοχία προηγήθηκε 59-58 με τον Χολ στο 31' και αργότερα πήγε τη διαφορά και στο +5 (69-64 στο 35') με τον Φαγέ, αλλά ο ΠΑΟΚ ξαναπήρε τον έλεγχο, ισοφάρισε γρήγορα και φάνηκε να έχει και πάλι τον πρώτο λόγο. Ο Φαγέ το είχε πάρει προσωπικά και έκανε το 76-75 με τρίποντο στο 1'38'' πριν το φινάλε, αλλά αυτό ήταν το κύκνειο άσμα των γηπεδούχων. 

Ανθρωπος του αγώνα: Ο Φίλ Γκός ήταν ο ηγέτης του ΠΑΟΚ με 18 πόντους και εξαιρετική στατιστική (4/4 δίποντα, 3/6 τρ., 3 ριμπ., 4 ασιστ) έκανε τη διαφορά.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Ο ΠΑΟΚ ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος, και αυτό φάνηκε με την τρομερή ευστοχία στα δίποντα 25/33 που του έδωσε από την αρχή το προβάδισμα και έτσι δεν του στοίχισε το γεγονός ότι είχε περισσότερα λάθη και λιγότερες ασίστ από τον αντίπαλό του. Παράλληλα ο Προμηθέας τα "έσπασε" (11/36) από τη γραμμή του τριπόντου.

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ: 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ