31.7 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Διπλό και οριστικά τέταρτη η Εφές

Η Αναντολού Εφές έκανε το καθήκον της απέναντι στην αδύναμη Μπουντούτσνοστ και νίκησε εκτός έδρας με 91-84, καταλαμβάνοντας οριστικά την τέταρτη θέση στην κανονική περίοδο. 

Το συγκρότημα του Εργκίν Αταμάν έφτασε τις 18 νίκες μετά από 28 αγωνιστικές και κατέκτησε και μαθηματικά την τέταρτη θέση που του δίνει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, καθώς η Μπαρτσελόνα έμεινε δύο νίκες πίσω μετά την ήττα της στο Μόναχο και οι Τούρκοι υπερτερούν στην ισοβαθμία. Από την άλλη η Μπουντούτσνοστ έχει ρεκόρ 6-22 και παραμένει στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η Εφές μπήκε φουριόζα στον αγώνα δείχνοντας τις διαθέσεις της εξ αρχής. Με τους Μίτσιτς, Μπομπουά να "πυροβολούν" από την περιφέρεια και με καλή άμυνα προηγήθηκε με 12-2 στο 3' κι όταν στη συνέχεια άρχισε να απειλεί και μέσα από το καλάθι με τον Ντάνστον, εδραίωσε αυτό το προβάδισμά της, παρά το ότι η Μπούντουτσνοστ προσπάθησε να ανακάμψει μετά το πρώτο πεντάλεπτο. Βρήκε κάποιες λύσεις από τους Κλαρκ, Μπάροβιτς μέσα στη ρακέτα και από τον Κόουλ στην περιφέρεια, όμως η Εφές είχε επιβάλει το ρυθμό της, σούταρε με καλά ποσοστά και δεν κινδύνευε.

Στο τέλος της πρώτης περιόδου η τουρκική ομάδα προηγήθηκε με 27-19 και στο ξεκίνημα της δεύτερης η Μπούντουτσνοστ, βγάζοντας κανά δυο καλές άμυνες και με τον Μπιτάτζε να βοηθά τον Κόουλ στην επίθεση, μείωσε 29-26 στο 12' δείχνοντας διάθεση να ανατρέψει την κατάσταση. Όμως η Εφές είχε φόρα και περισσότερες λύσεις. Ο Πλάις ήρθε από τον πάγκο και ήταν ακόμα καλύτερος από τον Ντάνστον, κυριαρχώντας μέσα στη ρακέτα και πρωταγωνιστώντας σε ένα σερί 15-0 μεταξύ 12' και 15', με το οποίο η Εφές ξέφυγε με 44-26.

Στην πορεία μπήκε και ο Λάρκιν στην εξίσωση και η τουρκική ομάδα κρατούσε εύκολα αυτό το προβάδισμα μέχρι το τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, όταν η Μπούντουτσνοστ με ένα μικρό σερί 4-0 μείωσε σε 53-40.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με σερί 7-0 για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι έστειλαν τη διαφορά στους 20 πόντους (40-60) αναγκάζοντας τον Ρέπεσα να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μείνουν κοντά και στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 58-71.

Η ομάδα του Αταμάν συνέχισε να κυριαρχεί και στο τελευταίο δεκάλεπτο και δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη, πολύ πιο εύκολα απ' ό,τι δείχνει το τελικό 91-84. Άλλωστε οι Μαυροβούνιοι μείωσαν με διαδοχικούς πόντους του Έντουιν Τζάκσον στο τέλος, χωρίς να αποκτήσουν ποτέ ρεαλιστικές ελπίδες για τη νίκη.

Οι... ΠΕΝΤΕ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Η Εφές είχε πέντε παίκτες σε πολύ καλή μέρα και θα ήταν μεγάλη έκπληξη αν δεν κατάφερνε να φτάσει στη νίκη. Ο Βασίλιε Μίτσιτς ηγήθηκε με 18 πόντους, ενώ 16 πρόσθεσε ο Τίμπορ Πλάις και 14 ο Μπράιαντ Ντάνστον. Στους 13 έφτασε ο Κρούνοσλαβ Σίμον με εύστοχες βολές στο τέλος, ενώ 12 σημείωσε ο Ροντρίγκ Μπομπουά. Για τους ηττημένους ο Έντουιν Τζάκσον σκόραρε 17 πόντους.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Εφές τελείωσε τον αγώνα με 18/19 βολές, ενώ είχε εξαιρετικό ποσοστό και στα δίποντα με 23/38. Πολύ καλή και η αναλογία των ασίστ για λάθη (21-11).Οι γηπεδούχοι σούταραν καλά από το τρίποντο (10/19), αλλά ως εκεί.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ