17.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

“Διπλό” και έφυγε για τους “16” ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει το "διπλό" και ένα εισιτήριο για τους "16" της διοργάνωσης, επικρατώντας με 64-84 επί της Φριμπούρ και αξιοποιώντας το δώρο της Βόννης με την ήττα της από τη Χολόν. Ο "Δικέφαλος" ήταν κυρίαρχος του παιχνιδιού από την αρχή και δε δυσκολεύτηκε στο να "δραπετεύσει" από την Ελβετία. 

Ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος στο πρώτο δεκάλεπτο, έχοντας στην κατοχή του τον έλεγχο του αγώνα. Χρυσικόπουλος και Κόνιαρης έδωσαν ένα αρχικό προβάδισμα στον Δικέφαλο με ένα σερί 0-7, με τη Φριμπούρ να απαντάει και να μειώνει με τον Ουίλιαμσον στο -3 (7-10, 6'). Ο ΠΑΟΚ ξαναπήρε τη διαφορά με τον Φιλ Γκος να διαμορφώνει το τελικό 12-22 του δεκαλέπτου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου συνέχισε στον υψηλό της ρυθμό με τη Φριμπούρ να  αδυνατεί να μειώσει βλέποντας τη διαφορά να φτάνει μέχρι και στο +14 (19-33, 15').  Από το 17' και έπειτα, οι γηπεδούχοι άρχισαν να μειώνουν και μάλιστα έφτασαν μέχρι και στο -7 για να κλείσουν το ημίχρονο στο 34-41.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να βρίσκεται σταθερά μπροστά στο σκορ. Η Φριμπούρ ωστόσο έδειξε ότι δεν τα έχει παρατήσει και πως έχει ακόμη σφυγμό, με αποτέλεσμα, μειώσει στο -3 (42-45, 24'). Ο ΠΑΟΚ ωστόσο είχε καλύτερα πατήματα και με τρία μακρινά σουτ κατάφερε να αυξήσει και πάλι τη διαφορά του κλείνοντας το δεκάλεπτο στο 51-62 με μία εύστοχη βολή του Γκος. Το τέταρτο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού ο "Δικέφαλος" συνέχισε να αυξάνει επικίνδυνα το προβάδισμά του φτάνοντας μέχρι και στο +20 (61-81, 39'). Το τελικό 64-84 διαμόρφωσε ο Νάταν Τζούρκοβιτς με μία εύστοχη βολή.

Δεκάλεπτα: 12-22, 34-41, 51-62, 64-84

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ:

Καθοριστικός στη νίκη- πρόκριση του ΠΑΟΚ απέναντι στη Φριμπούρ ήταν ο Φιλ Γκος. Ο Αμερικανός πέτυχε 16 πόντους σε 25' συμμετοχής ενώ την ίδια στιγμή είχε και 1 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και έτσι κατάφερε να φύγει με το "διπλό" από την Ελβετία. Καθοριστικός παράγοντας στη νίκη αυτή της ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν το μεγάλο ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα, σε σύγκριση με αυτό της Φριμπούρ.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ