16.7 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Διπλή «ιστορική» άνοδο από Κρήτη

Στην Εθνικές κατηγορίες επιστρέφουν Εργοτέλης και Ηράκλειο. Οι δυο ομάδες από την Κρήτη είναι αυτές που πήραν το «εισιτήριο» από την ΕΚΑΣΚ και αναμένεται να δηλώσουν συμμετοχή στην Γ’ Εθνική.

Τα δεδομένα για τα δυο ιστορικά σωματεία μέχρι την επιστροφή τους στις εθνικές κατηγορίες μοιάζουν αρκετά, μιας και τόσο οι «κιτρινόμαυροι» όσο και οι «μπλε» σκέφτονται να δηλώσουν συμμετοχή στις καταστάσεις της ομοσπονδίας, όμως  περιμένουν την ανακοίνωση των ομίλων προκειμένου να ξεκαθαρίσουν το μπάτζετ τους για την αγωνιστική σεζόν 2020-2021. Ο Εργοτέλης είναι πιο αισιόδοξος όσον αφορά την συμμετοχή, ενώ το Ηράκλειο ΟΑΑ θα πραγματοποιήσει συμβούλιο στο επόμενο εικοσαήμερο προκειμένου να βάλει τα δεδομένα στο τραπέζι και να δει αν καταφέρει να κάνει το… άλμα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι εκατέρωθεν οι δυο ομάδες βρέθηκαν στα τοπικά την περίοδο 2016-2017 και 2017-2018 αντίστοιχα για λόγους οικονομικούς. Συγκεκριμένα ο Εργοτέλης το καλοκαίρι του 2017 από την Β Εθνική υποβιβάστηκε στην Γ’ έχοντας 10-20 στην σειρά του 1ου ομίλου αδυνατώντας να ανταπεξέλθει στο οικονομικό βάρος των ταξιδιών. Την περίοδο εκείνη είχε προηγηθεί και η αποχώρηση του Γιώργου Μαρκάκη έπειτα από επτά χρόνια θητείας.

Το ίδιο ακριβώς και για τον ίδιο λόγο έπραξε ένα χρόνο αργότερα το Ηράκλειο. Τα δεδομένα που ακούστηκαν στην «Μποφώρ» τότε, ήταν συγκεκριμένα. Η ομάδα του «τένις» είχε βγάλει ένα μέρος του μπάτζετ προκειμένου να συνεχίσει στην Β Εθνική (είχε σωθεί με το 13-17 στην σειρά) ή την Γ Εθνική, όμως οι ιθύνοντες που ανέλαβαν εκείνη τη σεζόν αποφάσισαν να «ρίξουν» το μπάσκετ του Ηράκλειο.

Πιά οι δυο ομάδες έχουν δημιουργήσει τις βάσεις προκειμένου να σταθούν με δικά τους παιδιά στη νέα… πρόκληση. Όσον αφορά τον Εργοτέλη, θα πορευτεί με προπονητή τον Γιάννης Βισκαδουράκης την νέα αγωνιστική σεζόν, ο οποίος  καθοδηγεί εδώ και τέσσερις σεζόν το σύνολο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι «κιτρινόμαυροι» θα στραφουν στην εγχωρια αγορά και εκτός από αθλητές που διαθέτουν εμπειρία στις εθνικές κατηγορίες σκέφτονται να πλαισιώσουν το συνολο και με παιδιά από το εφηβικό του συλλόγου.

Στο ίδιο πλαίσιο οριοθετεί και τον σχηματισμό του το Ηράκλειο σε περίπτωση που επιλέξει τις εθνικές κατηγορίες. Με πρωτεργάτη τον Γιώργο Μακράκη (σε όποια κατηγία και να αγωνιζονται) και την εμπειρία που διαθέτει στα εθνικά πρωταθλήματα θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό αλλά συνάμα νεανικό σύνολο το οποίο να σταθεί επάξια στην Γ Εθνική.

Αμφότερες οι ομάδες ενδέχεται να αγωνιστούν στο Λίντο. Το ιστορικό κλειστό μάλιστα έχει νέα όψη εσωτερικά αφού ολοκληρώθηκε η αλλαγή του παρκέ έπειτα από αρκετά χρόνια, ενώ αναμένεται να διαβαθμιστεί με προπονητήριο αλλά και ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ για τις ακαδημίες των συλλόγων της πόλης του Ηρακλείου, προκειμένου να… ανασάνει (συστεγάζεται μπάσκετ και βόλεϊ). Όσον αφορά τη συγκεκριμένη διαδικασία η επιτροπή του ΕΑΚΗ έχει κινήσει ήδη τις διαδικασίες και το επόμενο εικοσαήμερο θα υπάρξουν εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ