13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Διορθώνοντας ένα λάθος… (vids)

Ο Όλιβερ Χάνλαν ήταν ο ήρωας του Ηρακλή στο Μεσολόγγι, με το μεγάλο του τρίποντο να σώζει τον «Γηραιό» και το Basketa.gr παρουσιάζει την ιστορία, πίσω από την οποία ο Καναδός παλεύει αγωνιστικά, με στόχο του να διορθώσει ένα μεγάλο λάθος, που άλλαξε την καριέρα του.

Ήταν καλοκαίρι του 2014. Ένας ανερχόμενος γκαρντ από το Κεμπέκ του Καναδά, με μεγάλη τότε προοπτική για το ΝΒΑ, έχει μπροστά του το γνωστό δίλημμα, που μπορεί να «σκοτώσει» κάθε καριέρα ενός κολλεγιόπαιδου. Έπρεπε να σκεφτεί, αν έπρεπε να δηλώσει συμμετοχή στο draft, ή να περιμένει για έναν ακόμη χρόνο και να αυξήσει τις μετοχές του στο Πανεπιστήμιο.

Όταν περνούν τα χρόνια στο κολλέγιο πια, όμως, η κατάσταση αυτή μετρά εναντίον του παίκτη. Οι περισσότεροι, που παίρνουν θέσεις στο draft, άλλωστε, έχουν αποφοιτήσει το πολύ στα δύο χρόνια και τόσα είχαν περάσει για τον Όλιβερ Χάνλαν, ο οποίος όμως θέλησε να μείνει στη Βοστόνη μέχρι το 2015, ποντάροντας στην ελπίδα, ότι αυτή η μητρόπολη του αθλητισμού θα του έδινε ένα παραπάνω πλεονέκτημα στο βιογραφικό του.

https://www.youtube.com/watch?v=nTaWopraFvs&ab_channel=ACCDigitalNetwork

Ο Έξουμ τον έδιωξε και από τότε… σκυλιάζει να διορθώσει το λάθος

Η κίνησή του αυτή, τελικά, έμελλε να αποδειχθεί λανθασμένη, αφού οι συγκυρίες, που προέκυψαν τον επόμενο χρόνο, δε θα τον άφηναν να καθιερωθεί στο ΝΒΑ. Ο παίκτης, που εντυπωσίαζε με τις «40άρες» του, ειδικά στα πρώτα δύο χρόνια, δείχνοντας ικανότατος για μια καλή καριέρα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, βρήκε… τοίχο στον Ντάντε Έξουμ, καθώς αυτός ήταν η προτεραιότητα του Κουίν Σνάιντερ.

Ο 22χρονος, τότε, Όλιβερ είχε επιλεγεί στο νούμερο 42 του draft από τους Γιούτα Τζαζ, αλλά άμεσα κατάλαβε, ότι δεν υπάρχει θέση. Κάπως έτσι, είχε την πρώτη του εμπειρία ήταν στην Ευρωλίγκα, με την φανέλα της Ζαλγκίρις. Ο ίδιος έκανε μια μεστή σεζόν με μέσο όρο 8 πόντων, 2.3 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ ασίστ ανά αγώνα, με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μάλιστα, που είχε αναλάβει τις τύχες του συλλόγου στα μέσα εκείνης της χρονιάς, να είναι από τους πρώτους που δημιούργησαν, αυτό που είναι σήμερα ο παίκτης.

https://www.youtube.com/watch?v=dqhmMR20G14&ab_channel=EUROLEAGUEBASKETBALL

Αυτές οι παραστάσεις του έδωσαν την ευκαιρία να «ωθήσει» τη Λε Μαν σε μια πορεία, η οποία έναν χρόνο μετά την αποχώρησή του, το καλοκαίρι του 2018, την οδηγούσε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Γαλλίας, σε μια μεγάλη έκπληξη όπου είχε το δικό του ρόλο, αφού όταν εκπονείτο το σχέδιο του συλλόγου για την κορυφή, ήταν από εκείνους που τον έκαναν να πιστέψει.

Κάπου εκεί, ήρθε η δεύτερη ευκαιρία για το ΝΒΑ, αλλά δεν μπόρεσε να ενταχθεί στους Σπερς, που έκαναν ολική ανανέωση μετά τις αποχωρήσεις των Πάρκερ-Τζινόμπιλι. Αναγκάστηκε, έτσι, το καλοκαίρι του 2019 να βρεθεί στη Βόννη, με τον Ηρακλή να βρίσκει στο πρόσωπό του έναν εκ των ηγετών της ομάδας.

Αυτό επιβεβαίωσε την περσινή σεζόν, με τον «Γηραιό» να υπολογίζει πάνω του σε κάθε κρίσιμη στιγμή. Και αυτό ισχύει σε τέτοιο βαθμό, που μπορεί να πέρασε την καραντίνα στην Τουρκία και ο «Ημίθεος» να έκανε διακοπή συμβολαίου το περασμένο καλοκαίρι, προκειμένου να γίνει νέα οικονομική προσφορά, αλλά φαίνεται πως η διοίκηση και ο Βαγγέλης Ζιάγκος είχαν τον τρόπο να τον πείσουν για γίνει από τους πρωταγωνιστές της ημέρας.

https://www.youtube.com/watch?v=b4Kk_rHxOPw&ab_channel=BasketballVideos

Το γεγονός, ότι εμπιστεύτηκε την ίδια ομάδα για δεύτερη σερί σεζόν, φαίνεται και από όσα έχει ήδη κάνει στο πρωτάθλημα, όποτε χρειάστηκε, με αποκορύφωμα το μεγάλο σουτ στο Μεσολόγγι.

Όλα αυτά, με ένα στόχο. «Ναι, σίγουρα είμαι παίκτης για το ΝΒΑ. Και πιστεύω πως θα έρθει σύντομα η ώρα να πάω», είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή του. Και δε θα σταματήσει, μέχρι να διορθώσει το λάθος που έκανε το 2015…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ