20.4 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Διογένης Γοργόνης στο basketa.gr : «Στο μυαλό μου υπάρχει μόνο η σωτηρία του Ικάρου»

Ο Διογένης Γοργόνης επέστρεψε δριμύτερος μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, ο οποίος τον άφησε για ένα ολόκληρο γύρο εκτός πρωταθλήματος, και πλέον δείχνει έτοιμος να οδηγήσει τον Ίκαρο και φωτίζει τους λόγους που τον διάλεξε το καλοκαίρι η ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Ο 20χρονος γκαρντ, ο οποίος αγωνίζεται στον Ίκαρο ως δανεικός από το Περιστέρι, ήταν αυτός που με προσωπικές ενέργειες γύρισε τα παιχνίδια με Νέα Κηφισιά και Πανελευσινιακό, και έδωσε το δικαίωμα στην ελπίδα της παραμονής. Μιλώντας στο basketa.gr τόνισε ότι μοναδική του σκέψη είναι το πως θα σωθεί ο Ίκαρος, ενώ δεν έκρυψε και τις φιλοδοξίες του για να βρεθεί στο υψηλότερο επίπεδο.

-Διογένη επέστρεψες δριμύτερος μετά τον τραυματισμό σου, και βοήθησες την ομάδα σου να φτάσει σε δυο σημαντικές νίκες. Τι σκέψεις πέρασαν όταν τραυματίστηκες στην πρεμιέρα με την Κηφισιά, και αν πλέον τα έχεις αφήσει πίσω σου όλα αυτά ; Η αλήθεια είναι ότι τις πρώτες ημέρες μετά τον τραυματισμό μου ένιωθα άτυχος, διότι όλον τον προηγούμενο καιρό είχα δουλέψει, ώστε να είμαι έτοιμος για το ξεκίνημα με τη νέα μου ομάδα. Πλέον, ο τραυματισμός όχι μόνο δεν είναι στο μυαλό μου, αλλά απεναντίας μου έχει δώσει έξτρα κίνητρο για να δουλέψω πιο σκληρά. -Με την Κηφισιά μείνατε πίσω στο σκορ και με ατομικές ενέργειες δικές σου επιστρέψατε και νικήσατε, το ίδιο έγινε και με την Ελευσίνα. Αλήθεια πίστευες στο -15 (49-64) στο 33', ότι υπήρχαν ελπίδες επιστροφής ; Δεν κάναμε τίποτα διαφορετικό και στα δυο αυτά παιχνίδια από το να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του προπονητή μας. Φυσικά το πιστεύαμε, και απλά κάναμε πράξη αυτών που μας είπε ο τεχνικός μας, να δώσουμε το 100%, είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε. -Πως βλέπεις τη συνέχεια για τον Ίκαρο, θεωρείς ότι μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία, σε ένα άκρως δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα ; Το φετινό πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό και αρκετά απρόβλεπτο. με πολλά και διαφορετικά αποτελέσματα. Εμείς έχουμε θέσει εξ΄αρχής ως στόχο την παραμονή μας στην κατηγορία, και για αυτόν δουλεύουμε καθημερινά. -Ανήκεις στο Περιστέρι το οποίο οδεύει μαθηματικά προς την Α1. Οι προπονητές του και οι άνθρωποι του σε παρακολουθούν, θεωρείς πως η απόδοση σου θα σου δώσει το κλειδί να επιστρέψεις και να αγωνιστείς στην μεγάλη κατηγορία ; Αυτή τη στιγμή είμαι συγκεντρωμένος μόνο στην ομάδα μου, τον Ίκαρο, και τον στόχο της παραμονής. Η επιστροφή στο Περιστέρι, και αν γίνει αυτή, είναι κάτι που θα αποφασίσουν οι προπονητές της ομάδας. Αυτό που θα προσπαθήσω εγώ είναι να δουλεύω και να γίνομαι κάθε ημέρα καλύτερος, και πιο έτοιμος για το μεγάλο βήμα. -Πως βλέπει το μπάσκετ στην Ελλάδα ένα 20χρονο παιδί.Θεωρείς υπάρχει εξέλιξη, και αν μπορεί ένα νεο παιδί να επιβιώσει μέσα από αύτο, και ποια τα δικά σου σχέδια ; Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια βλέπουμε όλο και περισσότερους νέους να αγωνίζονται σε μεγάλες κατηγορίες. Αυτό αποτελεί απόδειξη πως ένα νέο παιδί όχι μόνο μπορεί να επιβιώσει, αλλά του προσφέρεται  η δυνατότητα να διακριθεί. Από μεριάς μου επιδιώκω να δίνω πάντοτε τον καλύτερο μου εαυτό, να αρπάζω κάθε ευκαιρία που μου δίνεται, και να φτάσω στο υψηλότερο επίπεδο που μπορώ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ