16.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Διογένης Γοργόνης στο basketa.gr : «Η αίσθηση της πρώτης νίκης είναι τρομερή»

Η Ελευθερούπολη αποτελεί μια από τις ομάδες που έκανε τεράστια βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια, και έτσι βρέθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και συνεχόμενες ανόδους για πρώτη φορά στην ιστορία της να κολυμπάει στα δύσκολα νερά της Α2.

Έτσι μετά από μια αναμονή δυο αγώνων, ιστορική θα πρέπει να θεωρείται για την σύλλογο η χθεσινή ημερομηνία (2/11/2019), στην οποία πέτυχε την πρώτη του νίκη σε επίπεδο Α2 Ανδρών. Ηγέτης της σε αυτό το επίτευγμα, και μάλιστα απέναντι στον ιστορικό και ως πριν το παιχνίδι αήττητο Απόλλωνα Πατρών, ήταν ο γηγενής, Διογένης Γοργόνης, ο οποίος επέστρεψε στην γενέτειρα, ώστε να συμμετάσχει στην ιστορική στιγμή του συλλόγου.

Ο 21χρονος Καβαλιώτης γκαρντ είχε 16 πόντους (2/2 βολές, 4/5 δίποντα, 2/5 τρίποντα), 3 ασίστ, 4 κλεψίματα και 19 βαθμούς αξιολόγησης, και μιλώντας στο basketa.gr εξήγησε τους λόγους που επέστρεψε στην πόλη του, μίλησε για την αίσθηση της πρώτης νίκης, τους στόχους της ομάδας του, τον κόσμο της περιοχής, και φυσικά για το πρωτάθλημα.

Επέστρεψες στην γενέτειρα σου, και ήσουν εκ των κορυφαίων στην πρώτη και ιστορική νίκη της Ελευθερούπολης στην Α2. Πως είναι η αίσθηση : «Η αίσθηση είναι τρομερή. Περιμέναμε πως και πως αυτή τη νίκη και ήρθε τελικά στο γήπεδο μας, κάνοντας χαρούμενους τους ανθρώπους της ομάδας αλλά και τους κατοίκους της περιοχής. Ήταν αυτό που χρειαζόμασταν αυτή τη στιγμή».

Ωστόσο η Ελευθερούπολη δεν είχε ξεκινήσει καλά, αλλά έδειξε απέναντι στον πρωτοπόρο Απόλλωνα πως έχει πολλές δυνατότητες. Πόσο σας βοήθησε η αναγκαστική διακοπή να προετοιμαστείτε, και τι στόχο έχετε θέσει ως ομάδας : «Η αλήθεια είναι ότι κάναμε ένα κακό ξεκίνημα και με ήττες που 'ήρθαν σε παιχνίδια που κρίθηκαν στο τελευταίο λεπτό. Στην διακοπή συσπειρωθήκαμε, δουλέψαμε αρκετά και ετοιμαστήκαμε για τα επόμενα παιχνίδια, και ειδικά για αυτό με τον Απόλλωνα. Πέρα από τις πρώτες ήττες, ξέρουμε και εμείς οι ίδιοι ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά παραπάνω πράγματα ως ομάδας, και στόχος μας είναι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στον βαθμολογικό πίνακα».

Στα 21 σου χρόνια έχεις αγωνιστεί σε Περιστέρι, Ίκαρο Νέας Σμύρνης, κέρδισες την άνοδο πέρυσι με την Δάφνη Δαφνίου, έχοντας ανοδική πορεία. Ποιοι οι δικοί στόχοι σου και πως και επέλεξες την Ελευθερουπολη : «Έχω κερδίσει ανόδους με το Περιστέρι και την Δάφνη. Το Περιστέρι με βοήθησα αρκετά αυτά τα χρόνια, και ωρίμασα μέσα από αυτό. Οι προσωπικοί μου στόχοι είναι να βελτιώνομαι μέρα με την ημέρα και να δουλεύω στο γήπεδο. Για την Ελευθερούπολη είχα ακούσει πολύ καλά λόγια διοικητικά και οργανωτικά πράγμα το οποίο έχει βεβαιωθεί και είμαι χαρούμενος με την επιλογή μου. Επίσης το πολύ σημαντικό είναι ότι σπίτι μου, στην Καβάλα, και είμαι με την οικογένεια μου μετά από 7 χρόνια».

Εκτός από πολύ καλό ρόστερ, και τεχνικό τιμ, βλέπουμε ότι το γήπεδο γεμίζει σε κάθε παιχνίδι, πόσο σας βοηθάει η στήριξη του : «Το γήπεδο είναι πραγματικά γεμάτο σε κάθε παιχνίδι. Ο κόσμος εδώ αγαπάει το μπάσκετ και μας στηρίζει. Ένα γεμάτο γήπεδο πάντα κάνει πιο δυνατή την έδρα μας».

Μιλώντας για τον κόσμο της περιοχής, μετά την Καβάλα και την σπουδαία πορεία που έχει κάνει ο νομός απέκτησε και μια ακόμη ομάδα σε υψηλή κατηγορία. Τι σημαίνει αυτό για το μπάσκετ της περιοχής : «Νομίζω ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται και αγαπάει το μπάσκετ στην Καβάλα. Μαζί με την Ένωση πλέον και η Ελευθερούπολη ανήκει στις υψηλές κατηγορίες και πιστεύω ότι θα συνεχίσει αυτό για καιρό ακόμα».

Πως βλέπεις το πρωτάθλημα της Α2, έχεις διακρίνει κάποιο φαβορί, και πως το επηρεάζει η παρουσία του Ολυμπιακού : «Είναι ακόμα αρχή για φαβορί και outsiders. Υπήρξε και η διακοπή, αλλά φαίνεται ότι θα είναι πολύ δυνατό το φετινό πρωτάθλημα με πολύ καλές ομάδες και παίχτες. Προσωπικά το φαβορί για εμένα είναι ο Διαγόρας Δρυοπιδέων που αποτελείται από καλούς παίκτες και φαίνεται πως η συγκεκριμένη ομάδα είναι πολύ καλά στημένη. Αναφορικά με την παρουσία του Ολυμπιακού, η γνώμη μου είναι ότι δεν επηρεάζει το πρωτάθλημα, εφόσον δεν παίζει με την πρώτη του ομάδα. Αν αναφερθούμε στο σύνολο του, αποτελεί μια από τις καλές ομάδες του πρωταθλήματος».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ