21.1 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Δικαίωση της FIBA Europe στη δικαστική διαμάχη με τη EuroLeague

Η FIBA Europe δικαιώθηκε από το Εφετείο του Λουξεμβούργου στην υπόθεση που αφορούσε τη λήξη της συνεργασίας με τη EuroLeague Properties SA.

Πριν από 16 χρόνια, το 2004, η FIBA Europe είχε υπογράψει συμβόλαιο με την ULEB με την οποία γινόταν ξεκάθαρο το πλαίσιο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Το 2010, η EuroLeague Properties είχε την υποχρέωση να πληρώνει 400.000 ευρώ το χρόνο στη FIBA Europe. Τον Δεκέμβριο του 2012 η EuroLeague Properties αποφάσισε να μην τηρεί τη συγκεκριμένη συμφωνία εξαιτίας της αλλαγής της FIBA στο καλεντάρι της από το 2017, όταν και ξεκίνησαν τα «παράθυρα» των προκριματικών.

Η FIBA Europe είχε δικαιωθεί πρωτοβάθμια και η EuroLeague Properties κατέθεσε έφεση. Παρ' όλα αυτά το Εφετείο του Λουξεμβούργου δικαίωσε κι αυτό τη FIBA κι έτσι η EuroLeague Properties πρέπει να καταβάλλει το ποσό των 900.000 ευρώ συν τους τόκους στη FIBA, μαζί με μία αποζημίωση ύψους 2.000 ευρώ, αλλά και να καλύψει όλα τα έξοδα των δικαστικών διαδικασιών. Επιπλέον το νέο καλεντάρι που ισχύει από το 2017 δεν συνιστά παράβαση της συμφωνίας των δύο πλευρών.

Από την πιο πρόσφατη συνεδρίασή της τον Νοέμβριο του 2019, το ΔΣ της FIBA Europe είχε ήδη ανακοινώσει την απόφασή της να τα διαθέσει για το πρόγραμμα «Her World, Her Rules».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ